Португалия

19,90 лв.
Не е налично

Вкопчена в западния край на Европа, тази малка страна обхваща неочаквано широк и привлекателен спектър - от зашеметяващи разнообразни пейзажи до многопластово минало, величествени паметнци, красиви плажове, голф игрища от най-висока класа, вкусна местна кухня и отлични вина.

Португалия най-категорично не е претенциозна страна. Познати като сдържани хора, португалците в действителност са сърдечни и свободомислещи полиглоти - още повече причини, за да поискате да ги опознаете. Сърфистите и плажуващите обожават дългото 850 км Атлантическо крайбрежие, което ярко контрастира с назъбените "звездни планини" Сера да Ещрела, пулсиращите нощни клубове на Лисабон, средновековните градове и замъци, изградени върху хълмове, зашеметяващите тераси по долината на р. Доуро, вълнуващите барокови градини и елегантната съвременна архитектура. Прибавете към това разнообразието от места за настаняване: от замъци и имения до дизайнерски хотели, старинни селски къщи за гости, или крайбрежни вили и ще получите почти идеалната ваканционна дестинация. Все още учудващо ненакърнена, Португалия непременно ще ви съблазни.

 Автор
 Фиона Дънлоп
 Марка
 Нешънъл Джиографик
 Тип
 Пътеводители
 Възраст
 16+
 Корица
 Мека
 Формат
 13 x 21
 Страници
 272 цветни
 ISBN/Баркод
 9789542712183
Склад: Изчерпано

Вкопчена в западния край на Европа, тази малка страна обхваща неочаквано широк и привлекателен спектър – от зашеметяващи разнообразни пейзажи до многопластово минало, величествени паметнци, красиви плажове, голф игрища от най-висока класа, вкусна местна кухня и отлични вина.

Португалия най-категорично не е претенциозна страна. Познати като сдържани хора, португалците в действителност са сърдечни и свободомислещи полиглоти – още повече причини, за да поискате да ги опознаете. Сърфистите и плажуващите обожават дългото 850 км Атлантическо крайбрежие, което ярко контрастира с назъбените „звездни планини” Сера да Ещрела, пулсиращите нощни клубове на Лисабон, средновековните градове и замъци, изградени върху хълмове, зашеметяващите тераси по долината на р. Доуро, вълнуващите барокови градини и елегантната съвременна архитектура. Прибавете към това разнообразието от места за настаняване: от замъци и имения до дизайнерски хотели, старинни селски къщи за гости, или крайбрежни вили и ще получите почти идеалната ваканционна дестинация. Все още учудващо ненакърнена, Португалия непременно ще ви съблазни.

ПортугалияПортугалия

ПортугалияПортугалия

СЪДЪРЖАНИЕ:

Подготовка за пътуването

История и култура
Португалия днес
История на Португалия
Акцент: Португалска кухня
Изкуство

Лисабон
Въведение и карта
Разходка из Алфама
Акцент: Фадо
Акцент: Азулежу

Порто и Северният район
Въведение и карта
Акцент: Обиколка из Рибейра
Акцент: Португалски вина
Пътуване с автомобил из Национален парк „Пенеда-Жереш”

Централният район
Въведение и карта
Пътуване с автомобил: Обиколка на укрепените села на Сера да Марофа
Акцент: Да поживееш като благородниците

Лисбоа и Режиау
Въведение и карта
Акцент: Английските ексцентрици на Синтра

Алентежу
Въведение и карта
Акцент: Португалските евреи сефаради
Пътуване с автомобил до долината на река Гуадиана

Алгарвe
Въведение и карта
Акцент: Традиции в голфа
Пътуване с автомобил до Кабо де Сан Висенте

Мадейра
Въведение и карта
Акцент: Растителният свят на Мадейра

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Хотели и ресторанти
Пазаруване
Развлечения
Занимания
Полезни думи и изрази

ПОКАЗАЛЕЦ
АВТОРИ НА ФОТОГРАФИИТЕ

ПортугалияПортугалия

ПортугалияПортугалия

ЗА АВТОРИТЕ

Изпълненият със странствания живот на авторката Фиона Дънлоп я отвежда от родната й Австралия до израстването й в Лондон и последващите й професионални ангажименти в Европа, преди да се установи отново в Лондон. През 15-те години, които прекарва в Париж, тя е силно ангажирана с изкуство, преди да се фокусира върху журналистиката. Оттогава пише за различни международни списания и национални вестници. Прекарва много време в проучване на развиващи се страни и работи върху пътеводители на Индия, Индонезия, Сингапур и Малайзия, Виетнам, Мексико, Коста Рика и Южна Африка. Сред по-скорошните й публикации са „В азиатски стил” (за азиатския дизайн) и „Нови тапас”, илюстрирана книга за традицията на тапас в испанските барове. Между по-екзотичните си пътувания, Дънлоп редовно посещава Испания и пише статии и книги, сред които National Geographic Пътеводител: Испания.

Ема Роули е автор на допълненията и кратките обяснителни бележки в това издание. Завършила университет с академична степен по испански и португалски език, Роули се мести от родното си Обединено кралство в Португалия и в продължение на девет години работи за базирана в Оксфорд туристическа компания, като организира пътувания из провинциална Испания, Португалия и Азорските острови. Оттогава тя насочва опита си към писане на пътеписи и сътрудничи на повече от дузина различни пътеводители и пише статии, свързани с пътувания.

Роден и израснал в Барселона, Испания, Тино Сориано разделя работата си между фотожурналистиката и фотографиите от пътешествия. Той е носител на Първа награда на Фондацията „Уърлд Прес Фото”, както и на награди от ЮНЕСКО, „Фуджифилм” и „Фотопрес”. Освен в Португалия, от 1988 г. насам Сориано снима и в Испания, Франция, Италия, Сицилия, Шотландия и Южна Африка по поръчка на „Нешънъл Джиографик”. Негови фотографии се появяват и на страниците на „Гео”, „Мериан”, „Дер Шпигел”, „Пари Мач”, „Ла Вангардия”, „Ел Паис” и други големи списания. Сориано обича да пише и е публикувал El Futuro Existe (разказ за раково болни деца), Travel Photography и Beats From a Hospital (и двете на испански) и Dal?, 1904–2004 г.

ПортугалияПортугалия

ПортугалияПортугалия

Напишете първи своето мнение за изданието

Добавяне на коментар: