По-малко от месец до световната премиера на филма "Хари Потър и Стаята на тайните"Филмовата адаптация на втория роман за Хари Потър е вече готова и е на път да пожъне грандиозен успех, подобно на "Хари Потър и Философският камък". Режисьор отново е Крис Кълъмбъс, а ролите на Хари, Рон и Хърмаяни се изпълняват от същите артисти. Времетраенето на филма е около 155 минути. Сниман е във Великобритания в продължение на 200 дни. Обявената дата на световната премиера е 15 ноември 2002 г.

По случай премиерата компанията "Побджой" пусна в обръщение специални монети, върху които са изобразени шест сцени от новия филм. Те са одобрени от Кралицата на Великобритания Елизабет ІІ и са официално платежно средство на остров Ман. Подобни монети бяха пуснати в обръщение и преди премиерата на "Хари Потър и Философският камък". Кока Кола ще продължи кампанията "Изживей магията", ще има и комплекти Лего, посветени на втория филм. ЕГМОНТ БЪЛГАРИЯ зарадва почитателите на Хари Потър с великолепни издания по  "Хари Потър и Стаята на тайните". Премиерата на филма в нашата страна ще се състои на 6 декември 2002 г.

Според предварителна информация филмът по третия роман ще бъде режисиран от Алфонсо Куарон и ще бъде по екраните през 2004 година.