„Хари Потър: Магьоснически алманах“ в книжарниците на български език в съзвучие със световната премиера на 10 октомври.

Днес, 10 октомври издателство „Егмонт“ публикува на български език първия официален сборник с магьоснически списъци, диаграми, карти и всякакви вълшебни неща от света на момчето, което оживя „Хари Потър: Магьоснически алманах“. Великолепно илюстрована, книгата е подходяща както за нови читатели, на които предстои първото пътуване към „Хогуортс“, така и за заклети фенове, готови да разбулят нови тайни и любопитни подробности.

„Хари Потър: Магьоснически алманах“ е първото и единствено официално допълнително издание към поредицата. Пригответе се за пътеводител из магьосническия свят и колекционерско издание с твърда корица и суперобложка, с книгоразделител-панделка, илюстрирани форзаци и чудесно систематизирано съдържание.

Сборникът носи уникалния творчески почерк на Дж. К. Роулинг, организиран в седем внушителни глави. Читателите ще посетят вълшебни места, ще научат всичко за магьосническата пръчка, ще се срещнат с фантастични животни и необичайни растения, ще търсят скрити тайни, ще разберат нови подробности за вещиците и магьосниците, ще прочетат много за любимите си герои и ще преживеят отново някои от най-вълнуващите моменти. От Разпределителната шапка до заклинанията – всичко е събрано в алманаха.

Това е най-добрата магьосническа колекция, пълна с факти и любопитни подробности за света на магьосниците, красиво каталогизирана и брилянтно проучена. Седем изключителни съвременни художници вдъхват живот на изданието. Това са Питър Гоус, Луис Локхарт, Уейтонг Мей, Оля Муза, Фам Куанг Фук, Леви Пинфолд и Томислав Томич.

Алманахът ще се появи едновременно на 35 езика (към момента), съпътстван от глобалната инициатива Ден на книгите за Хари Потър (12 октомври, четвъртък).

За автора:

Дж. К. Роулинг е авторът на поредицата с нестихваща популярност „Хари Потър“, както и на няколко самостоятелни романа и на криминална поредица за възрастни.

След като идеята ѝ идва на закъсняващ влак през 1990 г., тя планира и започва да пише поредицата от седем книги и първата, „Хари Потър и Философският камък“, е публикувана във Великобритания през 1997 г. Историята за момчето магьосник завършва след десет години, като през 2007 г. излиза „Хари Потър и Даровете на Смъртта“. Следват филмови адаптации, покорили сърцата на милиони.

Книгите за Хари Потър са продадени в над 600 милиона копия по света на 85 езика и са слушани като аудио книги над един милиард часа. Към поредицата Дж. К. Роулинг пише три допълнителни кратки тома за благотворителност: „Куидичът през вековете“ и „Фантастични животни и къде да ги намерим“ в подкрепа на Comic Relief и Lumos, както и „Приказките на барда Бийдъл“ в подкрепа на Lumos. „Фантастични животни и къде да ги намерим“ вдъхновява нова поредица от филми с главен герой магизоологът Нют Скамандър. Животът на Хари като възрастен бе продължен на театралната сцена в „Хари Потър и прокълнатото дете“, пиеса, написана от Дж.К. Роулинг, сценариста Джак Торн и режисьора Джон Тифани, която се играе на няколко места по света.

През 2020 г. Роугинг се завърна към детската литература с приказката „Икабог“, печалбите от която дарява на своя благотворителен фонд „Волант“, за да подкрепи организации, работещи срещу социалните ефекти на пандемията от COVID-19. Най-новият ѝ детски роман, „Коледният прасчо“, бе публикуван през 2021 г.

Дж. К. Роулинг е носител на множество награди и почести за творчеството си, включително Орден на Британската империя и Орден на кавалерите на честта, наградата „Ханс Кристиан Андерсен“ и отличието на BBC. Тя подкрепя много каузи чрез своя благотворителен фонд „Волант“ и е основател на детската благотворителна организация Lumos.

Дж. К. Роулинг живее в Шотландия със семейството си.

За да научите повече за Дж. К. Роулинг, посетете jkrowlingstories.com.

 

ХАРИ ПОТЪР: МАГЬОСНИЧЕСКИ АЛМАНАХ  • 10 ОКТОМВРИ 2023 г.

ISBN: 9789542729624

89,00 лв.
59,00 лв.
69,00 лв.
19,90 лв.
26,99 лв.
29,90 лв.
25% Отстъпка
141,98 лв.
189,30 лв.
Спестявате: 47,32 лв.
24,90 лв.
29,90 лв.
29,90 лв.
29,90 лв.
24,90 лв.