Симо Колев за новата си книга „Наръчник за употреба и експлоатация на мъжа“

 


Какво е да влезеш в обувките на една жена? Необходим е специален кураж
, или всеки мъж трябва да го умее?

Да влезеш в обувките на една жена, най-напред е трудно. Жените в общи линии носят няколко номера по-малки обувки, които изглеждат доста по-неудобни от тези в „нашия” свят. Но е важно да познаваш жените. А ако не ги познаваме докрай, което е нормално, защото и те самите не се познават докрай, трябва поне да полагаме усилия, за да ги разбираме по-добре. Ако не можем, поне да проявяваме емпатия.

 

Как реагират другите мъже в твоето обкръжение на съветите, които даваш на дамите за „употреба“ на силния пол?

Вижте, ние сме мъже. Не обсъждаме задълбочено нещата от живота, както го правят жените. Измучаваме два-три пъти и всичко е точно. Иначе сериозно – всичките ми приятели се забавляват на текстовете и всеки от тях си взима по нещо от тях.

 

Отдалечава ли се съвременният Марс от еманципираната Венера и каква е формулата да се разберат в името на вселенския мир?

Вселенската гравитация държи Марс и Венера адски близо и болезнено далеч. И това е константа – да не сме нито йота по-близо и нито атом по-далеч. Формулата е ясна – да живеем заедно. Как, защо, колко, кога, с кого са човешки въпроси. Отговорите им са въпрос на избор. Изборът изключва една опция за сметка на друга. Мисля, че е най-важно да знаем, че всяка връзка сблъсква потребности и капацитет. 


Помага ли говоренето, когато другото не върви? Защо мъжете толкова се дърпат от него?

Ако нещо не върви, разговорът е това, което трябва да се направи най-подир. От разговора разбираме, че нещо не върви и с разговор разбираме дали може да се поправи, или няма и да потръгне. Понякога разговорите са досадни, но са безалтернативни. Могат да прераснат в скандал, крясъци и дълго мълчание. Или в здрав секс за заздравяване на отношенията. Или и двете. В какъвто ред си поискате.


Кога е по-добре един мъж да си трае, ама наистина?

Всеки път, когато не разбира за какво точно става дума. И никога да не си трае, когато всяка фибра на тялото му иска да изкрещи.


Ако се налага господата да бъдат включвани в електрическата мрежа, дай съвет какво да се прави, когато прегреят?

Елементите, които прегреят, се изключват от мрежата и се заменят. Това понякога е тъжно, но всичко, което е включено в мрежата, има експлоатационен цикъл.


Имат ли дамите вина за изчезването на кавалерите, или всичко е въпрос на възпитание (и в първите седем)? Кой е урокът за жените, който искаш синът ти да запомни?

Ако не оценяваш доброто отношение, никога няма да получиш добро отношение. Ако харесваш лоши момичета или лоши момичета, ще получаваш точно такива. И никога нищо повече. Получаваш, каквото даваш, и жънеш, каквото си посял.

 

Най-голямата грешка, която дамите допускат в отношенията със силния пол, без да подозират?

Много мислят, когато трябва и когато не трябва.

 

Какво би казал на онези, които вярват, че любовта трае само известно време?

Любовта трае, колкото ние искаме да трае. Ако сами си зададем настройките и лимитите, любовта ще изчезне точно когато „трябва”. После идват усилията. Знам, че времето не идва. То отминава.

 

За Симеон Колев

Симеон Колев работи в „БГ Радио“ от самото му създаване. Роден е в София през 1977 г. Учил е в руско училище, после в две квартални, после в Югозападния университет, а най-накрая в НБУ. Завършва и двата университета и в момента е магистър по политология и международни отношения. Обича работата си, неочакваните подаръци, хубавите книжарници, умните хора, колекционерските играчки и хотелите с хубави закуски. Не може да свикне с ранното ставане. В свободното си време често пътува, кара колело и чете исторически книги. Води различни събития и участва в мероприятия, които подобряват средата. Не ходи с костюми, но тези, които притежава, са шити по поръчка. „Наръчник за употреба и експлоатация на мъжа“ е втората му книга. 

 

Повече за „Наръчник за употреба и експлоатация на мъжа“ ТУК.