Автор: Ралица Колева
24.03.2017 г.

Всички обичаме адаптациите на „Дисни“ на класически приказки заради вълшебството, което се крие в тях. „Красавицата и Звяра“ е една от тези вечни истории, които до ден-днешен умело омагьосват вече няколко поколения. Днес ще ви разкажа за късчетата магия, които аз откривам в тази приказка. Магия, част от която заобикаля и нас самите, но невинаги успяваме да видим…

 

Публикация, споделена от Egmont Bulgaria (@egmontbulgaria) на

 

1. Магията на семейната любов

Семейството е нещо изключително ценно и прекрасно. То създава уюта на дома, в който се прибираме всеки ден, дава ни упора и е център на всичко. Именно за семейството си сме готови на най-големи саможертви, каквато е и тази на Бел, която заема мястото на баща си и остава в мрачния замък на Звяра.

Източник: CollegeHumor/Giphy

 

2. Магията на приятелството

Приятелите ни са второто ни семейство – това, което сами избираме да приемем за такова. Онези хора, които са готови на всякакви лудории с теб, биха те последвали и в най-шеметното начинание и се смеят и плачат с теб. Точно като Люмиер, Мисис Потс и Когсуърт!

Източник: Giphy

 

3. Магията на книгите

Книгите са магия в една от най-чистите ѝ форми. Само те са способни да те пренесат на нови места и да те срещнат с приказни същества, без да те изкарват от леглото ти. Книгите могат да изградят и мост към някой непознат и да родят нови приятелства. Не се ли случва имено това и със Звяра и Бел?

Източник: Giphy

 

4. Истинската магия

Онази неподправената, приказната… Тази, която срещаме в книгите и фантазиите си и която променя живота на Бел, Звяра и обитателите на приказния замък завинаги.

Източник: tumblr

 

5. Магията на саможертвата

Да се жертваш в името на този, когото обичаш, макар и да не е част от семейството ти. Приказките не ни предизвикват да умрем в името на някого, а да направим нещо, което дори и да не ни харесва особено (нямам предвид нещо лошо, а просто нещо, което не обичаме да правим по принцип), ще помогне на любим човек.

Източник: Wordpress

 

6. Магията на неподправената любов

Всъщност това е най-голямата магия. Магия, която се среща в приказките, в книгите и, най-важното – в реалността. Историята на Бел и Звяра е едно красиво приключение по пътя към любовта.

Източник: Giphy

 

Обичам „Красавицата и Звяра“ не само заради вълшебството, стаило се в тази приказка. Обичам я заради толкова много неща – тя е пълна с доброта, самоотверженост, мечти, много красиви моменти и поуки. Не напразно свързва толкова много поколения, защото притежава най-важната магия… Магията на „Красавицата и Звяра“!

Източник: Wordpress

 

*Все още можете да се включите в томболата за една от четири оригинални награди с марка „Красавицата и Звяра“, като закупите книга за „Красавицата и Звяра“ онлайн между 18 март и 18 април 2017 г. Победителите ще бъдат изтеглени на случаен принцип и обявени във фейсбук страницата „Егмонт“ в 18,00 ч. на 19 април 2017 г.

12,90 лв.
14,90 лв.