Обзор на най-новите книги от издателство „Егмонт“


В месеца на световната премиера в книжарниците ще се появи и българското издание на „Хари Потър и затворникът от Азкабан“, проектирано и илюстрирано от Мирафора Мина и Едуардо Лима от емблематичното студио MinaLima. Дизайнерите, работили по филмите за Хари Потър, а също за екранизацията на „Фантастични животни”, обединяват любовта си към вълшебната история на Дж. К. Роулинг с невероятен художествен талант и майсторски умения, за да създадат необикновени книги, изпълнени с повече от 190 цветни илюстрации и допълнителни интерактивни елементи. С тази книга читателите ще се докоснат до Хитроумната карта, ще обезвреждат богърт и дори ще пътуват във времето с времевърта на Хърмаяни.

„Хари Потър и затворникът от Азкабан“, дизайн и илюстрация MinaLima в превода на Мариана Екимова-Мелнишка ще откриете в книжарниците у нас от събота, 28 октомври. В предварителни поръчки на egmontbulgaria.com • Цена: 89,00 лв.


„Дъкбург“ е колекция от любимите класически комикси, написани и нарисувани от Карл Баркс между 1943 и 1972 година. Творчеството на Баркс и до днес е вдъхновение за мнозина и еталон за рисунка и сценарии. Именно Крал Баркс полага основите на съвременния „Дисни“ комикс, разширява родословното дърво и обкръжението на Доналд Дък и пленява поколения читатели. И беше крайно време да можем да четем комиксите му и на български език!“, споделя Ненко Генов, преводач на изданията у нас.

„Седемте златни града на Сибола“ е третият том от колекцията, който съдържа комиксите на Карл Баркс от 1954-1955 година. В заглавната история Скрудж иска да инвестира в нов бизнес, но дали съществува някаква фирма, която все още не му принадлежи? В историята „Ни видра, ни плъх“, старият скъперник не може да отвори своя сейф. Шифърът за него се намира на шията на леминг, който е на борда на кораб, поел курс към Норвегия. Следващият комикс разказва за луд професор, който иска да изобрети зеле без мирис. Уви, опитите се провалят и вместо търсения резултат, професорът открива изключително ефикасен вкаменяващ лъч. Междувременно в Дъкбург, Хюи, Дюи и Луи готвят отчаян план за бягство от наближаващата учебна година, а Доналд има толкова голям проблем със сладкото, че се оказва затворен в бъчва на кушетката у психиатъра!

Вижте още за „Седемте златни града на Сибола“ • В книжарниците от 7 октомври • Цена: 59,00 лв.


„Дългата игра“ е третият роман на Елена Армас, която вече спечели почитателите на съвременна романтика у нас с „Испанска любовна измама“ и „Експеримент съквартиранти“ по американски“. Това е и поредното ексклузивно издание, което „Егмонт“ предлага на българските читатели, включващо две допълнителни глави – „Грънчарската вечер“ и „Нощта във вилата на Камерън“. Ексклузивните издания на „Егмонт“ могат да бъдат поръчвани единствено от сайта на издателството – www.еgmontbulgaria.com.

Адалин Рейес е прекарала години в усъвършенстване на ежедневната си рутина: ставане преди зазоряване, шофиране до офисите на футболния отбор „Маямски пламъци“, работа на макс, прибиране вкъщи и отначало. Но всичко това се срива, когато видеозапис на скандалното ѝ поведение спрямо талисмана на отбора става вайръл. Вместо да я уволни, собственикът на отбора който всъщност ѝ е баща изпраща Адалин в средата на нищото, където е натоварена със задачата да помогне на местен футболен отбор. Плановете ѝ се разпадат, когато открива, че играчите носят балетни пачки на тренировка, отглеждат кози за домашни любимци.

Вижте още за „Дългата игра“ в превода на Цвети Тенекеджиева • В книжарниците от 7 октомври • Цена: 24,90 лв.


ВИЖТЕ ОЩЕ НОВИ ЗАГЛАВИЯ С ЛОГОТО НА ЕГМОНТ ТУК.

89,00 лв.
5,00 лв.
19,90 лв.
14,90 лв.
24,90 лв.
25,00 лв.
15% Отстъпка
138,55 лв.
163,00 лв.
Спестявате: 24,45 лв.
10% Отстъпка
106,20 лв.
118,00 лв.
Спестявате: 11,80 лв.
10% Отстъпка
93,60 лв.
104,00 лв.
Спестявате: 10,40 лв.
10% Отстъпка
93,60 лв.
104,00 лв.
Спестявате: 10,40 лв.
45,00 лв.
59,00 лв.