Едва ли съществува универсален подарък, подходящ за всеки специален повод. Независимо от това, че клишираните варианти като кутия луксозни шоколадови бонбони, плюшена играчка или букет пролетни цветя винаги ще предизвикат усмивка на лицето на любимото същество, винаги може да добавим и още нещо, което да бъде символ на взаимното уважение и обич.

Нейно Величество Книгата е онзи безценен дар, който винаги ще предизвиква възторг в отстрещната страна. Дали е фентъзи, трилър, част от поредица или самостоятелно романтично издание, книгата винаги е проява не само на заинтересованост, но и на  добър вкус. Днес, по повод международния ден на жената, подбрахме пет заглавия от каталога на „Егмонт“, които може да подарите не любимите си представителки на нежния пол... а защо не и на себе си?

 

„Клуб мръсни книги“, Лизи Харисън

„Клуб мръсни книги“ е част от издателската линия с литература за възрастни „Анишър“ и е написана от канадската писателка Лизи Харисън. Историята в романа ни запознава с живота-мечта на Ем Джей Старк. Ем Джей е повишена в главен редактор на популярно списание, излиза със сексапилен лекар и изживява всеки миг, увенчан от бляскавите неонови светлини на Ню Йорк.

Единственият проблем на младата жена е самотата, която изпитва… особено след като Ем Джей претърпява огромно разочарование и се мести в малък калифорнийски град. Съдбата обаче има други планове за нея и скоро Ем Джей попада в таен клуб с литературна насоченост, в който се четат... точно така, мръсни книги!

„Клуб мръсни книги“ е своеобразен разказ за приятелството, възникващо на най-неочакваното място. Еротичният привкус и вплетеният в историята хумор не само изострят приятните впечатления от романа, но и добавят щипка пикантност, на която никоя дама не да може да устои.

Книгата може да поръчана тук: https://egmontbulgaria.com/p3305

 

„Любов“, Елиф Шафак

Над петнадесет години отнема на Елиф Шафак, за да напише чутовния си труд „Любов“. Вдъхновена от суфизма и мистицизма, Шафак развива две успоредни сюжетни линии – тази на духовното гуру Джелаладин Руми и тази на 40-годишната домакиня Ела Рубинстайн от Бостън. Двете нишки на историята се преплитат в едно, когато Ела осъзнава, че историята на Руми представлява своеобразно огледало на собствения ѝ живот.

Самата Елиф Шафак определя книгата си не толкова като любовен роман, а като книга за любовта. Своята любов може да откриете и с едноименната книга на Шафак, която ще ви накара да бъдете вечно влюбени в живота.

Книгата може да бъде поръчана тук: https://egmontbulgaria.com/p959

 

 

„Любовта е „целувка на дама“, Елизабета Флумери и Габриела Джакомети

Тоскана. Водите на Лигурско море обливат слънчевите брегове на Италия, а във въздуха се носи аромат на прясна паста и любов. В селцето Рокафита току-що се е завърнала темпераментната Маргерита, разочарована от болезнената изневяра на съпруга си. Междувременно амбициозният Никола изкупува лозята в селото и наема Маргерита, която да готви за неговите бизнес срещи. Всяко ястие обаче носи и огромна доза любов и постепенно между двамата възниква страстна връзка, увенчана с „целувка на дама“…

Едва ли може да говорим за Италия и да не намесим любовта на италианците към добрата храна, буйните лозя и романтиката. Действието в „Любовта е „целувка на дама“ пренася читателите в един по-добър свят, изпълнен със сърдечни трепети и множество автентични рецепти. Комбинацията между впечатляваща любовна история и кулинария превръщат книгата в един малък празник, който може да изживявате всеки ден, а не само на 8 март!

Книгата може да бъде поръчана тук: https://egmontbulgaria.com/p3170

 

„Влизам в мрака“, Кирстен Уайт

„Влизам в мрака“ на Кирстен Уайт ни пренася във Влашко, където Лада Дракула предпочита да не бъде отражение на образа на класическата и добра принцеса, а точно обратното. След като тя и малкият ѝ брат Раду са прокудени от родната си земя, Лада се превръща в безмилостна икона на оцеляването на всяка цена.

Мечтата на Лада е да се завърне в родния си дом, но междувременно нейният брат създава приятелство с Мехмед, син на османския завоевател. Между тримата герои се образува опасен триъгълник, в който лоялността и любовта се пресичат в опасна близост...

„Влизам в мрака“ оставя читателите без дъх от първата до последната страница, а краят ни потапя в поредица от неочаквани събития, които ще накарат почитателите на страшни истории да останат с разтуптяно сърце. Не от страх, а от любов.

Книгата може да бъде поръчана тук: https://egmontbulgaria.com/p3287

 

„Пътуване до края на света“, Людмила Филипова

Но какво е начало и къде е краят? Кой поставя границите върху земното кълбо? А пределите вътре в нас? Къде започва и свършва светът ни?

На тези въпроси отговаря Людмила Филипова в своята книга „Пътуване до края на света“, която ни отнася до последния девствен континент на нашата планета. Скритите тайни на ледените брегове изпълват читателските умове с любопитство към необичайното пътешествие на авторката, разказана майсторски не само с думи, но и посредством фотографията. Самият проф. д-р Христо Пимпирев, директор на Българския антарктически институт, споделя, че „Книгата на Людмила е послание да съхраним не само девствената природа и живот на Антарктида, но и да запазим себе си и човешките взаимоотношения в най-висшата им форма“.

„Пътуване до края на света“ е идеален подарък за онези читатели, които все още се колебаят дали да оставят сивото ежедневие и да поемат на път, където да открият нови хоризонти.

Книгата може да бъде поръчана тук: https://egmontbulgaria.com/p2456