Този месец издателството ще предлага няколко заглавия, които зареждат с положително настроение - едно финално пътешествие в свята на боговете с любима фентъзи поредица; нова среща с разтърсващ магически свят; поредна TikTok сензация от любим автор и втора част на мрачна, но великолепно разказана любовна история.


„Пазител“ от Дженифър Л. Арментраут е финалът на вълнуващата фентъзи поредицата „Заветът“. Тя е наситена с екшън, романтика, хумор, паранормални и свръхестествени елементи. Другите две поредици на авторката, издадени на български език – „Кръв и пепел“ и „Плът и огън“, са истинска сензация в социалните мрежи, а видеата за тях в TikTok са с над 400 милиона гледания.

Светът на смъртните бавно се отправя към хаоса, сътворен от божествата. В това време Александрия Андрос трябва да се съвземе от скорошното си поражение – разтърсена от шока, че е била победена, тя е започнала да се съмнява в собствените си способности, че може да спечели последната, най-важна битка. Преодоляла вече много препятствия в името на връзката си с Ейдън Сейнт Делфи, сега, заедно с него, трябва да се довери на смъртоносен враг. Алекс и Ейдън влизат в Подземния свят, за да освободят един от най-опасните богове на всички времена. Самата Алекс е изправена пред невъзможен избор – да унищожи всичко и всички, на които държи, или да унищожи себе си.

„Пазител“ вече ще откриете в търговската мрежа.

Вижте повече за: „Пазител“ • подходяща възраст: 16+ • цена: 19,90 лв.


„Просветление“ от Рейвън Кенеди е трета книга от поредицата „Позлатена пленница“. Заглавията си спечелват статута на бестселъри, а отзвукът в социалните мрежи е не по-малък – само в TikTok видеата за поредицата имат над 50 милиона гледания до момента. Закупени са и телевизионните права върху книгите. Още с публикуването си на български език първите две книги от серията получиха ласкави читателски отзиви.

„Просветление“ продължава да следи съдбата на Арин – фаворитката на крал Мидас, дарена със златното му докосване. Тя прекарва десет години в двореца му, но в една нощ е предадена като разменна монета, за да подсигури съюзническата му армия. Макар и извън стените на двореца, Арин отново не е свободна. Тя се намира в непознато кралство, под властта на крал Равинджър. Той е зловещ, могъщ и съблазнителен. Но Арин вече не иска съдбата ѝ да бъде решавана от манипулативни крале. Скоро всичко ще пламне и някой ще се изгори, но дали Арин ще успее да се спаси от пожара?

„Просветление“ ще откриете в търговската мрежа от 20 май.

Вижте повече за: „Просветление“„Позлатена пленница“ • подходяща за възрастни • цена: 29,90 лв.


„Господар на гнева“ от Ана Хуанг е книга първа от новата ѝ поредица „Господари на греха“. Това е втора серия от авторката, която се появява на български език след изключителната популярност на „Порочни истории“. Четирите книги от „Порочни истории“ са международен бестселър, намерил място дори сред страниците на издания като Business Insider, Financial Times и др., TikTok сензация, като видеата за тях имат над 1,5 милиарда гледания.

Данте Русо е свикнал да контролира всичко – в живота и в бизнеса. В плановете му никога не е влизало да се задоми, докато заплаха за живота на брат му не го принуждава да се сгоди за жена, която дори не познава. Бижутерийна наследница и дъщеря на врага му, тя е красиво и примамливо изкушение.

Вивиан Лау е перфектната дъщеря и средство семейството ѝ да достигне върха на социалната стълбица. А какъв по-добър начин за това от сродяване с аристократичното семейство Русо? Макар грубият Данте да не е нейната представа за любящ съпруг, тя се покорява на волята на баща си. Това, което не очаква, е да жадува докосването му повече от въздуха, който диша.

„Господар на гнева“ вече ще откриете в търговската мрежа.

Вижте повече за: „Господар на гнева“ • подходяща за възрасни • цена: 19,90 лв.


„Изход“ от Кейт Стюарт е втора книга от огнената поредица „Братството на гарвана”. Тя е мрачна, изпепеляваща приказка, изпълнена с мистерия и напрежение. Списание Glamour я определя като съвременен преразказ на легендата за Робин Худ, с изгарящ сюжет, който влиза под кожата.

След бурните емоции, които преживя в Трипъл Фолс, Сесилия Хорнър се завръща отново в малкото градче, където ще се сблъска с призраци от миналото. Тя ще се изправи срещу виновника за раздялата ѝ с Шон и Доминик, ще научи повече за баща си и как се е превърнал в такъв, какъвто е. А когато поредната болезнена истина излезе наяве, Сесилия ще осъзнае, че не може да се довери на никого.

„Изход“ ще откриете в търговската мрежа от 27 май.

Вижте повече за: „Изход“ • „Братството на гарвана“ • подходяща за възрастни • цена: 19,90 лв.


Очаквайте още през май от „Егмонт“:

  • СЛЪНЦЕТО И ЗВЕЗДАТА, Рик Риърдън;
  • МАЙНКРАФТ: НАРЪЧНИК ЗА ВОДЕНЕ НА БИТКИ, ново издание
8,99 лв.
8,99 лв.
8,99 лв.
8,99 лв.
19,90 лв.
29,90 лв.
24,90 лв.
19,90 лв.
39,00 лв.
39,00 лв.
39,00 лв.
35,00 лв.