Посрещаме февруари с колекцията „Игри на наследство“ от едноименната хитова поредица, втора книга от блестящата фентъзи серия „Легендородни“, разтърсващия тийн трилър „Асо пика“ и две романтични четива на любими авторки.


   Заради огромния интерес към поредицата „Игри на наследство“ от Дженифър Лин Барнс за първи път на български език се появява и едноименна колекция. Тя съдържа трите книги от серията и специален подарък, свързан с допълнителното издание „Братята Хоторн“, което предстои да се появи през септември.

   Книгите от „Игри на наследство“ съчетават неочаквани обрати, вълнуващи загадки и изключително динамичен сюжет. Подходящи за почитателите на емблематичния тийн трилър „Един от нас лъже“ на Карън М. Макменъс. Книгите от едноименната трилогия са изключително популярни в социалните мрежи и особено в TikTok, където видеата за тях имат над 130 млн. гледания. Още с излизането си на български език изданията се наредиха в челните позиции на класацията за най-продавана тийн литература.

   Колекция „Игри на наследство“ ще откриете в търговската мрежа.

Вижте повече за: Колекция „Игри на наследство“ • подходяща възраст: 14+ • цена: 59 лв.


   „Кръвобелязана“ от Трейси Деон е втора книга от поредицата „Легендородни“. И двете заглавия от нея са номинирани за най-добро фентъзи и научна фантастика за младежи в наградите Goodreads Choice Awards, съответно за 2020 и 2022 г. и се превръщат в незабавен бестселър на The New York Times. Лий Бардуго, автор на „Сянка и кост“, казва за „Кръвобелязана“: Тази история ми даде всичко – невероятни герои, древни предания, тайни общества…

   Всичко, което Бри искаше, беше да разкрие истината за смъртта на майка си. Така попадна в Ордена на легендородните – тайно общество, произлязло от рицарите на крал Артур, и разбра, че самата тя притежава потомствена сила.

   Сега Ник, легендородното момче, в което Бри е влюбена, е отвлечен. Тя иска да го открие, но Регентите, които управляват Ордена, я спират. За тях тя е непозната с нечувана сила. За да има някаква надежда да спаси себе си и хората, които обича, Бри трябва да се научи да контролира силите, дарени от предците ѝ.

      „Кръвобелязана“ ще откриете в търговската мрежа от 4 февруари.

Вижте повече за: „Кръвобелязана“„Легендородни“ • подходяща възраст: 13+ • цена: 29,90 лв.


  „Асо пика“ от Фарида Абике-Имиде е взривоопасен и завладяващ роман, изпълнен с шокиращи обрати, който навлиза дълбоко в сърцето на институционализирания расизъм. Той е номиниран за най-добра юношеска книга в наградите на Goodreads за 2022 г. Романът се радва на много положителен читателски отклик в социалните мрежи, особено в платформата ТикТок, където видеата за него имат над 54 млн. гледания. Морийн Джонсън, съавтор на „Сняг вали“, казва за него: Разтърсваща и ужасяваща. Няма начин да оставите книгата, докато не стигнете до последната страница.

   В частна академия „Нивеус“ парите се стелят по коридорите, а учениците са перфектни. Досега. Защото анонимният изпращач на съобщения Асо изважда на светлина тъмните тайни на двама от тях. Талантливият музикант Девон е буквално удавен от репетиции, но не може да избяга от светлината на прожекторите, когато личните му снимки стават много публични. Дванайсетокласничката Чиамака не се страхува да получи това, което иска. Скоро обаче всички ще разберат цената, която е платила за властта. Някой иска да съсипе и двамата. Някой, който държи всички аса. И той планира нещо много повече от гимназиална игра...

   „Асо пика“ ще откриете в търговската мрежа от 11 февруари.

Вижте повече за: „Асо пика“ • подходяща възраст: 14+ • цена: 19,90 лв.


   „Порочна омраза“ от Ана Хуанг, трета книга от поредицата „Порочни истории“, излиза с логото на импринт „Уо“, запазена марка на издателство „Егмонт“ за романтична литература за възрастни. Поредицата се радва на изключителна популярност в социалните мрежи, особено в ТикТок, където видеата за нея имат над 286 млн. гледания.

   „Порочна омраза“ ще изправи един срещу друг двама на пръв поглед непримирими противници. Джош Чен никога не е срещал жена, която да не успее да очарова, освен проклетата Джулс Амброуз. Красивата червенокоска е трън в очите му от първата им среща и в същото време поглъща мислите му така, както никоя друга жена не го е правила. Когато в една незабравима нощ враждебността им се превръща в страст, той ѝ предлага решение, което да я прогони от главата му веднъж завинаги.  Техните отношения са създадени в ада и когато демоните от миналото ги застигат, двамата се изправят пред истини, които могат или да ги спасят, или да унищожат всичко, за което са работили.

   „Порочна омраза“ ще откриете в търговската мрежа.

Вижте повече за: „Порочна омраза“„Порочни истории“ • подходяща възраст: 18+ • цена: 19,90 лв.


   „Нечестива красота“ от Кейти Робърт, трета книга от поредицата „Мрачен Олимп“, излиза с логото на импринт „Уо“, запазена марка на издателство „Егмонт“ за романтична литература за възрастни. Първите две заглавия от серията – „Неонови богове“ и „Електриков идол“ са номинирани за най-добра романтична книга в наградите Goodreads Choice Awards, съответно за 2021 г. и 2022 г.

   Романът „Нечестива красота“ прави изпепеляващо горещ модерен преразказ на мита за Елена от Троя, Ахил и Патрокъл. В Олимп или управляваш, или се подчиняваш. Сега, когато една жадувана длъжност е отворена за всеки, който има силата да се бори за нея, Ахил и неговият партньор Патрокъл Фотос планират да се включат в състезанието и да удвоят шансовете си за победа. Никой от тях обаче не очаква скандалната красавица Елена Касиос да бъде част от наградата. Нито пък са готови за огъня, който пламва в момента, в който тя погледне към тях. Зевс може и да мисли, че притежава Елена и може да прави с нея каквото си пожелае, включително и да я подари на някого, но красавицата има други планове за себе си.

   „Нечестива красота“ ще откриете в търговската мрежа.

Вижте повече за: „Нечестива красота“„Мрачен Олимп“ • подходяща възраст: 18+ • цена: 14,90 лв.


Очаквайте още през февруари от „Егмонт“: