в рамките на Софийския литературен фестивал за деца и младежи

Кога: 22 април, 11:30 ч.
Къде: Младежки театър „Николай Бинев“

Снимка: www.alwynhamilton.comЕдна от най-популярните в момента авторки на фентъзи литература за тийнейджъри идва в България! В рамките на шестия Софийски международен литературен фестивал за деца и младежи ще имаме възможността да се срещнем с Олуин Хамилтън и да разберем какво се крие зад успеха на дебютната ѝ книжна поредица „Дете на пустинята“.

Как се създава перфектната фентъзи история ще ни разкаже самата писателка на 22 април от 11:30 ч. в Младежки театър „Николай Бинев“ (събитието тук).  Вярваме, че всички, които ще отделят от времето си през идния уикенд, ще останат повече от доволни от срещата си с Олуин. Ако още имате колебания дали да се присъедините към нас, веднага ви даваме пет сериозни причини да заемете място на по-преден ред.

1. Олуин Хамилтън е силно повлияна от работата на Дж. К. Роулинг и това я вдъхновява да създаде своя собствена фентъзи вселена. Какво по-хубаво от това да се срещнете с още един заклет фен на Хари Потър и да разберете кой е любимият му герой (и защо)?

2. Поредицата „Дете на пустинята“ черпи мотиви и образи от Изтока, а допълнителен чар придава и кръстосването на „арабските“ нощи със силата на Дивия Запад. Богатото въображение на Олуин ѝ носи наградата Goodreads Choice Award за най-добър дебютиращ автор, както и я превръщa в бестселър писател на The New York Times.

3. Олуин е върла почитателка на Тейлър Суифт и споделя, че най-добрият концерт, на който някога е била, е именно този на Суифт през 2015 г. в Хайд Парк. Знаем колко много фенове на популярната певица има сред вас, така че защо да не попитате Олуин коя е любимата ѝ песен и дали не иска да бъде част от нейната банда?

4. През 2017 г. правата за екранизиране на поредицата „Дете на пустинята" са закупени от Уилоу Смит, дъщеря на популярния актьор и певец Уил Смит. Сигурни сме, че вече си представяте коя актриса е най-подходяща за ролята на Амани, но защо не попитате самата Олуин какво мисли по въпроса?

5. Наскоро излязлата книга „Герой“ е трета и последна от поредицата „Дете на пустинята“. Искате да знаете какви изненади ни е подготвила Олуин оттук насетне, нали? Пък кой знае, може идеята за следващия й бестселър да дойде от вас, нейните български читатели!

Вече знаем, че сме успели да ви вдъхновим и нямаме търпение да се видим на живо, за да се включите в разговора с изключително забавната и талантлива Олуин!
 

За Олуин Хамилтън

Олуин е родена в Торонто, Канада, но прекарва детството си в семейни пътувания между родината  и Европа, докато родителите ѝ окончателно се установяват във Франция. Впоследствие Олуин заминава за Обединеното кралство, където завършва „История на изкуството“ в „Кингс Колидж“ към Кеймдбриджския университет. Към настоящия момент живее в Лондон. 

19,90 лв.
19,90 лв.
12,90 лв.