Публикацията е написана от блога за книги „Книжни криле“

Вече ви разказахме подробно за доста от книгите на Рик Риърдън. Дадохме напътствия и за читателите, които тепърва навлизат в неговата митологична вселена. Разяснихме поредността на приключенията на Пърси Джаксън, Картър Кейн и Магнус Чейс. Но освен тримата известни протагонисти, книгите на Риърдън бъкат от харизматични персонажи. Кои са най-страхотните герои извън известната триада от едноименните поредици? Това е нашият Топ 10!

Знаем, че много хора няма да се съгласят с тази подредба и ще има куп други предложения. Но ако попитате кои са най-готините герои в книгите на Рик Риърдън, то няма еднозначен правилен отговор. Там слаби персонажи май не се срещат, а подредбата на най-запомнящите се и добре написани зависи от личния вкус на всеки читател. (Внимание, класацията съдържа някои спойлери за поредиците на Рик Риърдън!)

 

  1. Талия Грейс

Могъща полубогиня и дъщеря на Зевс, Талия може и да прекарва част от книгите под формата на дърво, но… персонажът й далеч не е дървен! Веднъж върната към живота, момичето показва колко силна и борбена може да бъде всъщност, а съдбата й е да оглави ловджийките на Артемида.

Artwork by: Viktoria Ridzel 

 

  1. Бианка ди Анджело

Животът не е лесен, когато баща ти е самият Хадес, а майка ти загива от ръката на Зевс. Съдбата на момичето не е от леките, но зад плаката и скромна фасада на Бианка се крие истинска сила, която тепърва ще бъде отключена.

Artwork by: Viktoria Ridzel 

 

  1. Гроувър Ъндърууд

Емблематичен персонаж, който се появява още в първата книга, сатирът Гроувър е събирателен образ на верният и добър приятел. Всеки би се радвал да има до себе си някой като него! Добрината му не остава незабелязана.

Artwork by: Viktoria Ridzel 

 

  1. Нико ди Анджело

Братът на Бианка също не е за завиждане. Но има нещо в трагичните персонажи, което ги прави особено притегателни и истински, нали? Безспорно един от най- живите и значими образи на Рик Риърдън. Чрез него авторът демонстрира, че книгите му са смели, прогресивни и представляват нещо много повече от просто низ от фантастични приключения.

Artwork by: Viktoria Ridzel 

 

  1. Люк Кастелан

Защото една поредица е толкова добра, колкото добър е нейният антагонист, а трудно ще намерите по-добре написана арка на героя от тази на сина на Хермес.

Artwork by: Viktoria Ridzel 

 

  1. Мег Макафри

Цапната в устата и откровена до болка, Мег няма да ти спести пиперливата си критика. Най-добре е обаче да се вслушаш в думите й, защото само истинският приятел винаги ще ти каже истината, дори и тя да те жегне.

Artwork by: Viktoria Ridzel 

 

  1. Лио Валдес

Синът на Хефест може и да не е широкоплещестият, мускулест тип, който сигурно си представяте като потомък на бога-ковач, но… Неговата сила е другаде. Лио е душата на компанията, оптимистът, винаги готов да повдигне духа на приятелите си. И непоправим чаровник!

Artwork by: Viktoria Ridzel 

 

  1. Джейсън Грейс

Да, синът на Юпитер си има своето високо самочувствие и понякога е склонен да ти лази по нервите с държанието си… Но участта му е способна да разбие сърцето на всеки читател!

Artwork by: Viktoria Ridzel 

 

  1. Анабет Чейс

Влизаме ти в положението, Пърси! Трудно е да не си паднеш по нея, нали? Дъщерята на Атина е интелигентна, красива и същевременно неустоимо земна. Човек на принципите със силно мнение и ясна позиция. Е, понякога поведението й граничи с неразумен инат, но никой не е безгрешен.

Artwork by: Viktoria Ridzel 

 

  1. ???

Чудехте се кой ще е номер едно, нали? Ние също! Не е лесно да коронясаш един-единствен персонаж като най-силната поддържаща роля в книгите на Рик Риърдън. Затова, решихме да оставим първата позиция празна. И знаете ли защо? Защото Рик Риърдън продължава неуморно да пише, а с всяка следваща негова книга срещаме все нови и нови герои, с които да се идентифицираме и в които да се влюбим. Убедени сме, че най-хубавото тепърва предстои!

 

Повече за героите на Рик Риърдън можете да научите тук.

Повече за книгите на Рик Риърдън можете да научите тук.

Още статии на „Книжни Криле” за Рик Риърдън.

12,90 лв.
19,90 лв.
14,99 лв.
17,99 лв.
19,90 лв.
17,99 лв.
14,90 лв.
14,90 лв.
9,90 лв.
14,90 лв.
17,99 лв.