Обзор на най-новите книги от издателство „Егмонт“.

Симеон Колев е познат от ефира на „БГ Радио“, но през годините освен слушатели успешно трупа и читатели. Броени дни след излизането на третата му книга, представяме неговия „Наръчник за употреба и експлоатация на мъжа“, част 2.

Във втората част Симеон събира нова доза текстове за нещата от живота и за ситуации, които се случват на всеки от нас. Всъщност точно в това е притегателната сила на сборника – текстовете са посветени на човешките взаимоотношения, разкривайки едновременно комичността и трагизма в тях, като често четящият се асоциира с написаното. Въздишайки с облекчение, че не е единственият, преживял налудничави ситуации, достойни да бъдат описани върху белия лист.

Връзки, любов, секс, раздели, какво да очакваме от себе си и от този до нас, какво ни разочарова, какво ни очарова, какво ни спъва да бъдем себе си. Като човек, който не обича тъгата в нито една нейна форма, в текстовете на Симеон Колев, дори и в най-драматичните и сълзливи, има повече хумор, отколкото драма. Този път в книгата е представена и женската гледна точка, благодарение на любезното съдействие на Богдана Трифонова и Милена Ташкова.

Втората част на наръчника е нещо, като „И просто ей така“ за „Сексът и градът“. Логично и желано продължение с още истории за любов, секс и отношенията между нас. – споделя Симеон Колев и добавя: Някои от историите са по-зрели, някои не са. Няма нищо абстрактно, а общият корен е чувството за хумор и лекотата, с които са написани тези текстове. Ведри, актуални и реални. Това са текстовете в наръчника.

Вижте още за „Наръчник за употреба и експлоатация на мъжа“, част 2 • В книжарниците от 19 август • Цена: 14,90 лв.


Пламъкот Рейвън Кенеди е четвъртата книга от хитовата фентъзи поредица за възрастни „Позлатена пленница”. Книгите преосмислят историята за древногръцкия цар Мидас и неговата дарба да превръща всичко, което докосне, в злато. Изпълнен с романтика, интриги и опасности, разказът за бляскавото кралство Ореа пленява читателите по цял свят. Зашеметяващ коктейл от митология и еротика, поредицата буквално взриви социалните мрежи, превръщайки Рейвън Кенеди в звезда на съвременния Букстраграм и БукТок.

Историята в „Пламък“ се фокусира върху няколко от героите, като в центъра застават Арин и Слейд. Събитията продължават от там, където  спират в „Просветление“, а именно животът на Арин е в опасност, а Слейд се опитва да избяга след убийството на крал Мидас. Подгответе се наведнъж да погълнете тези 752 страници, които ще ви оставят в нетърпение за финала на пенталогията. Очаква се той да излезе в Щатите в края на тази година.

 

 „Пламък“ в превода на Деница Райкова ще откриете в книжарниците у нас от събота, 23 септември. В предварителни поръчки на egmontbulgaria.com • Цена: 29,90 лв.


Падение на гибел и гнявдава старт на нова фентъзи поредица от Дженифър Л. Арментраут, автор на нашумялата „Кръв и пепел“. Световната премиера на англоезичното издание е на 12 септември, а на български романът излиза броени дни след нея – на 16 септември.

Някога, много отдавна, светът бил унищожен от безмилостни богове. Пощадени са само девет града. Разделени от огромна пустиня, гъмжаща от чудовища и невиждани опасности, всеки един от тях се управлява от пазител – кралска особа, която се храни от удоволствието на смъртните. Родена с интуиция, която никога не я е предавала, Калиста знае, че дарбата ѝ е безценна за властващите. Затова баронът на Арчууд я пази под прикритието на куртизанка. В замяна на неговата закрила тя му дава информация. Когато Калиста спасява странник в беда, вътрешният ѝ глас започва да ѝ нашепва предупреждение – и обещание: „Днес той ще ти донесе радост. Но един ден ще бъде твоята гибел“.

 

„Падение на гибел и гняв“ в превода на Йоана Гацова излиза в събота, 16 септември. В предварителни поръчки на egmontbulgaria.com • Цена: 24,90 лв.

 


НОВО от „Егмонт“:

19,90 лв.
17,99 лв.
17,99 лв.
19,90 лв.
10,99 лв.
12,90 лв.
17,99 лв.
19,90 лв.
11,90 лв.
11,90 лв.
11,90 лв.
11,90 лв.