Писателката ще ни гостува в рамките на Софийския литературен фестивал за деца и младежи

Кога: 20 април, 18:00 ч.
Къде: Младежки театър „Николай Бинев“

Снимка: goldinggateway.com/about/

Над 750 000 продадени екземпляра от нейните книги по цял свят на няколко езика…

Над 50 написани книги от различни жанрове - от историческо-приключенски до фентъзи…

Носител на множество награди за литература, в това число награда за детска литература през 2006 г. и автор на бъдещето през 2007 г. на веригата книжарници Waterstones (Великобритания), награда Beehive Book Award на Children's Literature Association of Utah (САЩ) през 2015 г. и награда за романтичен роман през 2015 г. на Romantic Novelists' Association (Великобритания).

И цели три имена! Джулия Голдинг, Ийв Едуардс и... Джос Стърлинг!

 

Авторката на популярната поредица „Саванти“ идва като специален гост на среща (включваща и творческа работилница) със свои почитатели на 18 април от 18:00 ч. в Младежки театър „Николай Бинев“! Тя ще ни разкаже за писателската професия, за методите за творческо писане и вдъхновението си!

Коя е Джулия/Ийв/Джос, откъде идва идеята за написването на поредицата „Саванти“ и защо иска да пътува във времето, ако можеше? Подбрахме седем любопитни факта за Стърлинг, които разкриват подробности от интересния живот на писателката!

1. Джулия Голдинг, както е истинското име на писателката, е родена през 1969 г. в Лондон, завършва английска филология в Кеймбридж започва професионалното си развитие като дипломат за британското външно посолство в Полша. Впоследствие се насочва към академичните среди и получава докторска степен по английска литература в Оксфорд, като дисертацията ѝ е свързана с романтичния период в британската литература. Споделя, че когато пише за тийнейджъри, се потапя в света на романтиката.

2. През 2006 г. публикува първия си роман, озаглавен „The Diamond of Drury Lane”, който мигновено се превръща в бестселър. Впоследствие започва да пише и под псевдонимите Ийв Едуардс и Джос Стърлинг. Общото между авторските превъплъщения са силните женски образи, които тя създава!

3. Любимата детска книга на Джос е „Малката принцеса“ на Франсис Ходжсън Бърнет, а като тийнейджър се ориентира към трудовете на Фьодор Достоевски. Толкова обича да чете, че самата тя се определя в този период като Хърмаяни Грейнджър от за Хари Потър!

4. Вдъхновението за написването на „Саванти“ идва от дъщерята на Джос, която е голяма почитателка на „Здрач“ на Стефани Майър. Писателката се опитва да ѝ предложи и други книги, но младата фенка на вампирите настоява за нещо паранормално и романтично. Така Стърлинг решава, че най-добрият начин да удовлетвори желанието ѝ, е като да напише подходяща книга.

5. Джос споделя, че ако не беше писател, най-вероятно щеше отново да работи в борещата се срещу бедността неправителствена организация „Оксфам“ като политически съветник.

6. Ако можеше да пътува във времето със специална машина, Джос Стърлинг щеше да се върне в 1790 г., където се развива действието в първата ѝ книга „The Diamond of Drury Lane”.

7. Веднъж е попитана от фен каква храна щеше да бъде, ако беше фаст фууд и това се оказва най-странният въпрос, задаван ѝ някога. Джос обаче се оказва привърженик на движението „Slow Food” („бавна“ храна), и смята, че би могла да бъде сушен на слънце домат.

8. Тя създава тематични плейлисти за всяка книга, която пише, и в тях присъстват музикални изпълнители като Адел, Ед Шийран, Тейлър Суифт и Бруно Марс. (И ние обичаме тези музиканти!).

 

Запазихте си датата на срещата, нали? Ще ви очакваме!

12,90 лв.
12,90 лв.
12,90 лв.
12,90 лв.
9,90 лв.
12,90 лв.