Борис МитковБоби е на 11 години – точно на колкото е и малкият магьосник в “Хари Потър и Философският камък”. Рожденият ден на Боби, както и този на Хари, е през юли. И българското момче е израснало в Лондон, макар да е родено другаде в София през 1990 година. Подобно на Хари, чаровният Боби също произхожда от известен род – прапрадядо му е прочутият български писател Гео Милев, чиято дъщеря Леда Милева е прабаба на Борис.

И сякаш тези съвпадения не са достатъчни, ами в “Хогуортс” Боби също попада в дом “Грифиндор”. Във филма, разбира се. Всъщност Боби участва в масовите сцени в “Хари Потър и Философският камък” благодарение на театралното училище, което посещава в свободното си време. Redroofs Theatre School се намира в Мейдънхед, на около 40 км западно от Лондон, а сред възпитаниците му е звездата от “Титаник” Кейт Уинслет.

Боби се е снимал и в телевизионната продукция “Никълъс Никълби”, излъчена в Англия в началото на 2001 година.

Българското дете е един от милионите фенове на Хари Потър по света. Чел е всеки от четирите романа на Джоан Роулинг поне по четири пъти. Любимата му книга е “Хари Потър и затворникът от Азкабан”, а най-обичаните герои – професор Лупин и Сириус Блек (пак от същия роман).

Боби все още не е държал в ръка магическа пръчка, макар че много би му се искало. Все пак сега той ще направи малко вълшебство само за читателите на “Мики Маус” и ще разкаже как магията може наистина да оживее.

Звездните срещи
По време на снимките видях много актьори – Даниел Радклиф, който играе ролята на Хари, също Хърмаяни и Рон (Eма Уотсън и Рупърт Гринт). Приличаха на обикновени деца, само че разбира се... много известни. Крис Кълъмбъс, който през цялото време дъвчеше дъвка, режисираше и масовите сцени, в които участвах. Роби Колтрейн - Хагрид, беше най-любезен – каза ми “Добро утро!”. Побърбих си и с момчето, което изпълнява ролята на Драко Малфой (Том Фелтън).

Цветовете на “Грифиндор”
В началото не знаехме към кой дом в “Хогуортс” ще принадлежи всеки от нас. Изборът беше случаен. Много исках да попадна в “Грифиндор” и точно така стана.
Бях облечен в грифиндорски одежди – прекрасен костюм.

Шоколадовите жаби
Все още не съм вкусвал нито един от магьосническите десерти, но сигурно ще ги опитам скоро, понеже се продават във всички магазини в Англия. Май шоколадовите жаби ще са ми любимото лакомство.

Най-вълнуващата сцена
Преди да пристигнем в “Хогуортс”, прекосихме езерото в истински лодки. Седях точно до Драко Малфой, който ми даде бонбон. Обаче го изядох, така че унищожих доказателството.