Издания по ЛЕГЕНДА ЗА ПЪРВИЯ КУКЕР„Златната ябълка“ е първият по рода си анимационен проект с над 40 000 последователи в интернет и вярна база от почитатели в цял свят. Идеята на сериала на Студио „Змей“ успява да създаде общност, обединена около неговата кауза – опазването и популяризирането на българската фолклорна памет и поставянето на основите на едно съвременно анимационно студио на световно ниво у нас. Екипът, работещ върху сериала, се състои от над 20 професионалисти в сферата на анимацията и шоубизнеса, ситуирани в България, Италия, Ирландия, Германия, САЩ и Кипър, с опит в големи компании като Cartoon Network, Warner и Ubisoft.

През 2015 г. 1100 души даряват средства за проекта, превръщайки „Златната ябълка“ в най-успешното българско начинание, реализиращо се изцяло чрез групово финансиране в популярната интернет платформа Kickstarter. Благодарение на огромната подкрепа на верните фенове и партньори на бъдещия сериал премиерата на трейлъра се превръща в събитие с международен отзвук и бързо събира близо половин милион гледания в YouTube.

По-долу ще откриете издадените досега книги от света на „Златната ябълка“.

Статия: ЕГМОНТ подкрепя създателите на анимационния проект „Златната ябълка“ и издава първите книги по предисторията на сериала

8,99 лв.
1,59 лв.
4,99 лв.

 

 

 

 

A post shared by Egmont Bulgaria (@egmontbulgaria) on