На 4 май светът отбелязва неофициалния празник на един от най-обичаните кино и литературни светове – този на STAR WARS. Тази година издателство „Егмонт“ се включва в инициативата с обявяването на четири непубликувани до момента манга издания от вселената, които ще излязат с логото на издателството. 

Star Wars: Легенди за Люк Скайуокър (в превод на Ненко Генов) събира всепризнати японски създатели на манга, които адаптират истории от едноименния роман на световноизвестния автор Кен Лиу. Те вдъхват живот на някои от най-впечатляващите митове за емблематичния рицар джедай и хвърлят нова светлина върху личността на Люк Скайуокър.

 Мнозина из галактиката са чували името му, но малко са тези, които са срещали легендарния джедай. Някои го наричат безпощаден военнопрестъпник. Според други той дори не е човек, а дроид! Но без значение дали съществува, или е мит, едно е сигурно – всички онези, които твърдят, че са срещали неуловимия и тайнствен Люк Скайуокър, имат за разказване незабравими приключения.

Адаптацията е дело на Акира Фукая, Харуичи, Субару, Такаши Кисаки и Акира Химекава, които илюстрират и корицата. Кен Лиу е автор на „Династията на Глухарчетата“, епична силкпънк фентъзи поредица, чийто първи том е „Милостта на кралете“, както и на „Хартиената менажерия и други разкази“, „Скритото момиче и други разкази“ и романа „Легенди за Люк Скайуокър“. Носител е на редица литературни награди, сред които „Небюла“ и „Хюго“.

Star Wars: Легенди за Люк Скайуокър ще откриете в търговската мрежа.

 

STAR WARS ВЕЛИКАТА РЕПУБЛИКА: На ръба на равновесието, том 1 и 2 (в превод на Ненко Генов) са част от мащабен издателски проект, фокусиран върху една изцяло нова ера в разказа за вселената на Star Wars. Историята се развива векове преди сагата на семейство Скайуокър в епохата на Великата република, когато експанзията сред звездите е в своята връхна точка. Като доверени пазители на мира, всеизвестните джедаи защитават Републиката и огряват пътя на онези, които изследват най-мрачните кътчета на галактиката.

Първи том ни среща с младия рицар джедай Лили Тора-Аси непосредствено след Хиперпространственото бедствие. Тя е назначена да помага на разселени цивилни да се установят на Банчии, новонаселена планета в системата Инугг, далеч във Външния пръстен. Банчии е дом и на нов джедайски храм. Търсейки баланс между грижите за пристигащите заселници и загадките на този отдалечен лагер, Лили Тора-Аси ще се изправи пред неподозирано изпитание.

История е дело на Шима Шиня и Джъстина Айрлънд, художник е Мизуки Сакакибара.

Във втори том Лили Тора-Аси и нейният падауан Киърин Фионн научават, че неотдавнашният им сблъсък със страховитите дренгиъри не е изолиран инцидент, а част от координирана атака, организирана от нихилите. Лили е оставена да отговаря за възстановяването на Банчии и връщането на надеждата на общността. Тя се зарича да защити новия си дом, но заплахата е по-близо, отколкото предполага!

Историята е написана от Шима Шиня и Даниел Хосе Олдер, а художник отново е Мизуки Сакакибара.

STAR WARS ВЕЛИКАТА РЕПУБЛИКА: На ръба на равновесието, том 1 ще откриете в търговската мрежа в края на юни, том 2 – в края на август.


STAR WARS: Лея, принцесата на Олдерон (в превод на Ненко Генов) разказва историята за това как Лея Органа се присъединява към бунта срещу злата Империя. Младата принцеса Лея прекарва дните си помагайки на нуждаещите се и подготвяйки се за церемонията, на която ще декларира намерението си един ден да управлява Олдерон. Но докато Лея работи, за да докаже, че е достойна за трона, тя забелязва, че родителите й все повече се отчуждават от нея. След като научава тайните им, Лея трябва да направи избор между отговорността си към народа на Олдерон и желанието си да спаси галактика, смазана от управлението на Империята. Историята е по едноименния оригинален роман на Клаудия Грей, а адаптацията и рисунките са на Харуичи.

STAR WARS: Лея, принцесата на Олдерон ще откриете в търговската мрежа в края на октомври.

14,90 лв.
14,90 лв.
14,90 лв.
19,90 лв.
9,90 лв.
14,90 лв.
19,90 лв.
19,90 лв.
16,90 лв.
19,90 лв.
16,90 лв.