Приятели, представяме ви част от издателските акценти на издателството, които предстоят през първите месеци на 2022 г.

 

2022: АКЦЕНТИ ОТ ИЗДАТЕЛСКИЯ ПЛАН | Егмонт ТИЙН

КРАЛЯТ НА МОСТА на ДАНИЕЛ Л. ДЖЕНСЪН [THE BRIDGE KINGDOM] – епична история за любов, предателство, отмъщение, наситена с екшън и обрати, идва през януари 2022 г.

ТЕЗ БУРНИ ЧУВСТВА на КЛОУИ ГОНГ [THESE VIOLENT DELIGHTS] – майсторски калейдоскоп от великолепна проза, завладяващ сюжет и брилянтно развити герои, ще четем през романтичния февруари.

THEY BOTH DIE AT THE END на АДАМ СИЛВЕРА – история за загубите, надеждата и изкупителната сила на приятелството, която няма да остави равнодушен никого. Издаваме през март.

Ще зарадваме многобройните читатели на РИК РИЪРДЪН с нови издания, като още през януари се потапяме в тайните на СТРОГО СЕКРЕТНО ОТ ЛАГЕР „ЮПИТЕР“. През февруари допълваме колекцията ви с пълната серия графични романи за ПЪРСИ ДЖАКСЪН И БОГОВЕТЕ НА ОЛИМП. През март и в България ще се появи сборникът THE CURSED CARNIVAL AND OTHER CALAMITIES с истории, вдъхновени от митове от цял свят, претворени от едни от най-популярните съвременни автори за подрастващи.
 

И ОЩЕ:

AURORA‘S END или дългоочакваният финал на поредицата АВРОРА от ЕЙМИ КАУФМАН и ДЖЕЙ КРИСТОФ ще се появи през март.
WITCHSHADOW, книга четвърта от поредицата ВЕЩЕРИЯ идва през април.
През пролетта THE INHERITANCE GAMES слага начало на едноименната поредица от ДЖЕНИФЪР ЛИН БАРНС.

 

2022: АКЦЕНТИ ОТ ИЗДАТЕЛСКИЯ ПЛАН | АНИШЪР

1: A SHADOW IN THE EMBER на ДЖЕНИФЪР АРМЕНТРАУТ – знаем, че почитателите на Дженифър Арментраут очакваха тази новина с огромно нетърпение. Романът ще излезе на български още през януари! Действието ни връща назад във времето, преди събитията в поредицата „Кръв и Пепел“, с напълно нови герои, но не по-малко зашеметяващи обрати. Зорко пазени тайни, съдба, докосната от живота и смъртта, изпепеляваща любов, която ще постави всички в опасност.

4: THE WAR OF TWO QUEENS, книга четвърта от поредицата КРЪВ И ПЕПЕЛ на ДЖЕНИФЪР АРМЕНТРАУТ – не по-малко чакана новина! През април с логото АНИШЪР ще се появи следващата част от поредицата, която се превърна в любима на хиляди читатели у нас. Зрелищна. Страстна. Опияняваща. А войната е едва началото…

2: HOUSE OF SKY AND BREATH на САРА ДЖ. МААС – броени дни след световната премиера през март на български излиза продължението на ДОМ НА ПРЪСТ И КРЪВ (ЛУНАТИОН). Незабравими герои, романтика, която прехвърля точката на кипене, емоции, които сами преобръщат страниците, завръщаме се във фентъзи свят, който изследва с изключително богатство на въображението болката от загубата, цената на свободата, силата на любовта.

ON EARTH WE ARE BRIEFLY GORGEOUS на ОУШЪН ВУОНГ – отличен с множество награди, брутално откровен, зашеметяващ, изящен е този дебютен роман на поета Оушън Вонг. Разтърсващ портрет на едно семейство, изповед за първата любов, за изкупителната сила, която носи разказването на истории. Също посрещаме през март.

THE ANTHROPOCENE REVIEWED на ДЖОН ГРИЙН – обичан и в България за романтичните си шедьоври ВИНАТА В НАШИТЕ ЗВЕЗДИ; КЪДЕ СИ, АЛЯСКА; СНЯГ ВАЛИ и още, този път харизматичният писател демонстрира таланта си в сборник от есета, посветени на настоящата геоложка „епоха на човека“. Епоха, в която ние, хората, оказваме неизмеримо влияние върху планетата и биоразнообразието ѝ. Вълнуващи, забавни, оригинални текстове и идеи, които очертават основни противоречия на нашето съвремие, включително парадокса на настоящата пандемична обстановка, която едновременно обедини и раздели човечеството. Издаваме през април.

 

2022: АКЦЕНТИ ОТ ИЗДАТЕЛСКИЯ ПЛАН | УО

УРАВНЕНИЕ ЗА ВЛЮБВАНЕ [THE SOULMATE EQUATION] на КРИСТИНА ЛОРЕН ще излезе на български през януари. Книгата съчетава най-доброто от творчеството на звездния тандем – запленяващ романтичен сюжет, блестящ хумор и очарователни герои.

THE SPANISH LOVE DECEPTION на ЕЛЕНА АРМАС ще стопли сърцата през февруари. Красива приказка, поднесена с остроумие, която ще ви кара неусетно да прелиствате до последната страница. Романът също ще ви убеди, че понякога най-хубавите неща в живота се случват по възможно най-малко очаквания начин.

THE LOVE HYPOTHESIS на АЛИ ХЕЙЗЪЛУУД през март ни среща със запомнящи се, духовити герои, потапяйки в блестяща романтична проза. Али успява да създаде обаятелен и забавен роман, който ще ви накара постоянно да се усмихвате, докато четете.

CREOLE KINGPIN на МЕГЪН МАРЧ – една от повелителките на съвременната романтична литература отново ще накара кръвта да закипи. Първият роман от THE MAGNOLIA DUET идва също през март. Мегън създава съблазнителна история, както само тя умее. Завръщаме се в Ню Орлиънс и света на Лаклан Маунт от „Безмилостен крал“, но за да опознаем нови герои, антигерои по-точно. 

NEON GODS на КЕЙТИ РОБЪРТ ще направи май много по-горещ от прогнозите на метеоролозите. NEON GODS е първа книга от мрачната и завладяваща поредица DARK OLYMPUS – истории с наелектризираща сюжетна линия и автентични детайли, вдъхновени от митологията. Фабула, която води отвъд утъпканите пътеки на романтичната литература.
 

И ОЩЕ:

ПАДНАЛ ШУТ на ДЕВНИ ПЕРИ – очакваната с нетърпение пета книга от поредицата ТЕНЕКИЕНИ НОМАДИ, ще се появи през януари.
TARNISHED CROWN на ЕРИН УОТ – допълнителната новела за семейство Роял, очакваме в месеца на любовта.
THE DAMAGED на ТИЖАН – втората книга от поредицата ПРИВИЛЕГИРОВАНИТЕ, ще се появи през април.

 

И всичко това само за първите месеци от 2022 г. Скъпи читатели, с КЛУБНА КАРТА ЕГМОНТ за 2022 г. през цялата календарна година ползвате 20% отстъпка от egmontbulgaria.com. Надяваме се с акцентите си да сме ви изкушили за нови библиотечни рафтове и книжни попълнения, които ще ви развълнуват и вдъхновят!