В очакване на „Смъртни белези“ на Вероника Рот, която ще краси книжните ни рафтове от тази събота, решихме да попитаме Марти от Just My Book Blog (който направо погълна скромните 464 страници на изданието за една вечер) на кого би я препоръчал. Ето какво сподели той…

Автор: Мартин Колибаров
23.02.2017

„Тъмна дарба“, Александра Бракен

Всички знаем за какво става въпрос в поредицата на Александра Бракен – деца, които притежават необичайни дарби. Е, в невероятната нова книга на Вероника Рот също се сблъскваме с подобни мрачни сили, които правят героите уникални и изключително интересни. Ако начинът, по който са представени уменията на децата в „Тъмна дарба”, ви харесва, то тогава не чакайте, а грабвайте „Смъртни белези”!

Снимка: Мартин Колибаров

 

„Илумине“, Ейми Кауфман и Джей Кристоф

Всички се влюбихме в невероятна история, която Ейми Кауфман и Джей Кристоф ни представиха в „Илумине“. В „Смъртни белези” действието отново се развива в космоса, който обаче е представен по доста по-различен начин. И все пак, ако сте се влюбили в „Илумине”, новият роман на Вероника Рот ще ви погълне и няма да ви пусне, докато не затворите и последната му страница!

Снимка: Айше Метин

„Стъкленият трон“, Сара Дж. Маас

Поредицата на Сара ми е любима, тъй като всичките ѝ части са изпълнени с екшън, напрежение и страх. В „Смъртни белези” също ставаме свидетели на страхотни екшън сцени, които ни държат на нокти и ни карат да се страхуваме за любимите си персонажи. Естествено, както и в „Стъкленият трон”, любовта присъства в историята, но не натрапчиво, а напротив – заплетена е в сюжета по един много приятен начин.

„Веровещица“, Сюзан Денърд

Нещото, което обикнах най-много в романа на Сюзан Денърд, бе начинът, по който авторката бе представила истинското приятелство и неговата сила. В „Смъртни белези” също виждаме изграждането на една страхотна приятелка връзка, която ни кара да се усмихваме, докато четем, и стопля сърцата ни. Естествено, както и във „Веровещица”, в новата книга на Вероника Рот присъстват сцени, фокусирани върху работата в екип, което ни показва колко по-добре се получават нещата, когато ги правиш с човек, когото обичаш и цениш.

„Петата вълна“, Рик Янси

„Петата вълна” е една невероятна поредица, интересна най-вече с погледа си върху темата за извънземните. Е, в „Смъртни белези” няма да срещнете такива, но ще откриете много сходства с книгите на Рик Янси, което ми хареса много. Едното от тях, разбира се, е, че се говори за космоса… А кой не обича да чете за него?!

„Дивергенти“, Вероника Рот

Нямаше как да пропусна да спомена първата поредица на Вероника Рот. Всички знаем какъв фурор създаде тя с „Дивергенти”, която се превърна в една от най-популярните young adult поредици, които познаваме. Естествено, „Смъртни белези” не ѝ отстъпва по нищо и смятам, че съвсем скоро всички ще говорят за нея!

 

Можете да се сдобиете с карта на света от „Смъртни белези“, като поръчате книгата онлайн тук*:
egmontbulgaria.com/3074.html


*Промоцията важи до изчерпване на количествата.

24,90 лв.
16,90 лв.
19,90 лв.
17,90 лв.
19,90 лв.
12,90 лв.