Надничаме в ХАРИ ПОТЪР И ОРДЕНЪТ НА ФЕНИКСА с илюстрации от ДЖИМ КЕЙ и НИЙЛ ПАКЪР, за да се полюбуваме на магически артефакти и любими места от света на Хари Потър!

Издателство „Егмонт“ съобщава, че дългоочакваното илюстровано издание на петото приключение на Хари Потър ще се появи в България на 11 ОКТОМВРИ, едновременно със световната му премиера. Книгата отново ще обедини забележителните умения на Дж. К. Роулинг и Джим Кей, включвайки творби и на Нийл Пакър, поканен като гостуващ илюстратор. 


Невероятна илюстрация на обложката с учениците от Войнството на Дъмбълдор, упражняващи Експекто Патронум!

Хари се любува на лебеда, покровител на Чо Чан, който се рее из Нужната стая, а Хърмаяни призовава своята видра в отблясъка на сребристо-синя светлина. Емблематична сцена от света на Хари Потър, неповторимо пресъздадена от четката на Джим Кей!

 

 

В книгата ни очакват още вълшебства!

Фантастична илюстрация на Джим, уловила мрачната и напрегната атмосфера от изслушването на Хари в Министерството на магията!

 

 

Прекрасен портрет на Невил Лонгботъм и Луна Лъвгуд с прочутата ѝ огърлица от коркови тапи!

 

 

Впечатляващ изглед към емблематичния дом на площад „Гримолд“, чийто № 12 дебне, скрит от мъгълските очи.

 

От оригиналните детайли в илюстрациите на „Хари Потър и Орденът на феникса“ можем да си представим мащабното начинание, отнело близо две години. Докато проектът се разгръща, Джим Кей решава, че е време да привлече своя скъп приятел Нийл Пакър като гостуващ илюстратор, за да споделят пътешествието в света на магьосниците.

Както самият Джим Кей казва: „Да илюстрираш „Хари Потър и Ордена на феникса“ винаги е било предизвикателство. Мащабът на книгата предполага огромно разнообразие от герои и места, от които да избираш. Беше голяма привилегия Нийл Пакър да помогне с тази трудна задача. Като почитател на работата му се радвах да видя как илюстрациите се появяват в текста и бе приятно да работим в екип. Нийл е идеален за света на Хари Потър.“

Нийл Пакър добавя: „Като приятел и колега за мен беше чест да бъда поканен от Джим Кей да работим заедно по тази книга. Джим вече инвестира толкова много в тази поредица и бях наясно, че не искам да посягам на зашеметяващата работа, която само той може да свърши. Самият мащаб на тази книга и прекрасното богатство на въображението в написаното оставят място и за втори подход, като беше голяма радост и предизвикателство да се опитаме и работим в хармония с Джим, за да визуализираме магьосническия свят на Дж. К. Роулинг“.

 

Нийл Пакър е илюстратор с отличителен стил, чиито произведения допълват живописно пресъздадените от Джим повествователни сцени.

Един пример е изящната интерпретация на класната стая по пророкуване на кентавъра Фирензи.

 

 

Това са само малка част от завладяващите илюстрации в книгата!

Пригответе се за още вълнуващи изображения, сред които портрет на изкуствено любезната проф. Долорес Ъмбридж и зашеметяваща визуализация на битката в oтдела „Мистерии“ от Джим Кей, както художествен образ на Министерството на магията и красиво нарисувани магически предмети от Нийл Пакър!

 

ХАРИ ПОТЪР И ОРДЕНЪТ НА ФЕНИКСА • 11 ОКТОМВРИ 2022

Твърда корица, с обложка • 576 цветни страници • 24 см. x 27 см. • ISBN: 978-954-27-2702-6 • 69,00 лв.

 

69,00 лв.
49,00 лв.
65,00 лв.
20% Отстъпка
185,60 лв.
232,00 лв.
Спестявате: 46,40 лв.
49,00 лв.
59,00 лв.
59,00 лв.