Посрещаме лятото с книжен коктейл от манга, тийн и романтика.


През юни поемаме на ново космическо приключение с оригинална манга от вселената на „Междузвездни войни“. „STAR WARS ВЕЛИКАТА РЕПУБЛИКА: На ръба на равновесието”, том 1 е част от мащабен издателски проект, фокусиран върху изцяло нова ера от легендарния епос. Векове преди сагата на семейство Скайуокър започва едно ново приключение. Цари ерата на Великата република и експанзията сред звездите е в своя апогей. Като доверени пазители на мира, всеизвестните джедаи защитават Републиката и огряват пътя на онези, които изследват най-мрачните кътчета на Галактиката.

Мангата ни среща с младия рицар джедай Лили Тора-Аси, която непосредствено след Хиперпространственото бедствие е назначена да помага на разселени цивилни да се установят на Банчии, новонаселена планета в системата Инугг, далеч във Външния пръстен. Банчии е дом и на нов джедайски храм. Търсейки баланс между грижите за пристигащите заселници и загадките на този отдалечен лагер, Лили Тора-Аси ще се изправи пред неподозирано изпитание.

Историята е дело на Шима Шиня и Джъстина Айрлънд, художник е Мизуки Сакакибара.

„STAR WARS ВЕЛИКАТА РЕПУБЛИКА: На ръба на равновесието“ в книжарниците от 17 юни.

Вижте повече тук. • Подходяща възраст: 14+ • Цена: 14,90 лв.


Романът „Предизвикай ме“ на Тахере Мафи е пета книга от хитовата тийн поредица „Разбий ме”. Първите четири книги от серията се превърнаха в бестселър у нас, радвайки се на ласкавите отзиви на читателите и влизайки в класациите за най-продавана литература. В световен мащаб поредицата се превърна в абсолютен бестселър и истинска сензация в ТикТок, където видеата за нея имат фантастичните над 1 милиард гледания. Правата за екранизация на романите са закупени от ABC Signature, собственост на гиганта „Дисни“, като предстои феновете да се насладят на историята и от малкия екран.

 В „Предизвикай ме“ отново сме с младата Джулиет, която притежава необикновена сила – да отнема живот само с едно докосване. Нищо в света ѝ не е такова, каквото изглежда. Макар да смята, че е победила Възобновителите и най-сетне е поела контрола върху живота си, тя ще трябва да се изправи пред нови лъжи. Но този път Джулиет не е сама. По-силна, по-смела и по-издръжлива от всякога, тя ще се бори за живота и любовта, рамо до рамо с приятелите си. Но първо Джулиет ще трябва да си спомни коя е…

„Предизвикай ме“ в книжарниците от 24 юни.

Вижте повече за „Предизвикай ме“ • за поредицата „Разбий ме“• Подходяща възраст: 14+ • Цена: 19,90 лв.


„Любов на теория“ от Али Хейзълууд е сред най-очакваните заглавия тази година и ще се появи с логото на импринт „Уо“, запазена марка на издателство „Егмонт“ за романтична литература за възрастни. След феноменалния успех на „Хипотеза за любов“ и „Любов и неврони“, това е третият роман на Али, като първите два са истинска сензация в ТикТок, където само видеата за „Хипотеза за любов“ имат 598 милиона гледания.  

„Любов на теория“ ни среща с Елзи Ханауей. Тя е физик теоретик, преподаващ термодинамика и надяващ се някога да получи титулярно място в Масачузетския технологичен институт. Вечер Елзи компенсира липсата на заплата, професионално представяйки се за фалшиво гадже. Но не щеш ли, внимателно изградената ѝ вселена се срива. Виновникът е Джак Смит – дразнещо привлекателният и мрачен по-голям брат на любимия ѝ клиент. Той е и хладнокръвният експериментален физик, съсипал кариерата на нейния ментор и подкопал репутацията на теоретиците навсякъде по света. И същият този Джак, който сега участва в комисията по подбор на кадри за Масачузетския технологичен институт.

„Любов на теория“ излиза на български едновременно със световната премиера на романа и ще го откриете в книжарниците от 17 юни.

Вижте повече за „Любов на теория“ • Подходяща възраст: 18+ • Цена: 19,90 лв.


„Южни бури“ от Бритъни С. Чери е първа книга от огнената романтична поредица „Компас”. Сред страниците ни очаква красива и трогателна история за втория шанс и себеоткриването.

След като бракът на Кенеди приключва, тя оставя градския живот зад гърба си и се мести в малкото градче Хейвънбароу, за да започне всичко отначало. Неочаквано се оказва привлечена от черната овца на града. Неудачник, студен, мъж с мрачно минало. И когато неговото и нейното минало се завърнат, за да преследват настоящето им, те бързо ще осъзнаят, че понякога любовните истории не завършват по начина, по който са се надявали.

„Южни бури“ вече ще откриете в търговската мрежа.

Вижте повече тук. • Подходяща възраст: 18+ • Цена: 16,90 лв.


Още през юни от „Егмонт“:

17,99 лв.
19,90 лв.
14,90 лв.
8,99 лв.
8,99 лв.
8,99 лв.
5,99 лв.
19,90 лв.
19,90 лв.
17,99 лв.
19,90 лв.
9,90 лв.