Джон ГрийнДжон Грийн работи като асистент в издателска къща, докато пише първата си книга „Къде си, Аляска?” (Looking for Alaska, 2005). Романът се превръща в бестселър и му донася не само голяма популярност, но и първото литературно отличие – наградата Printz. Следващите му книги се радват на не по-малък успех, авторът печели и престижната награда Edgar през 2009 година с творбата си „Хартиени градове” (Paper Towns). Бестселърът „Вината в нашите звезди” (The Fault of Our Stars, 2012 г.) оглавява редица световни класации за бестселъри, сред които на New York Times и USA TODAY, а у нас на верига книжарници „Хеликон”. Екранизацията по хитовия роман е с участието на холивудската звезда Шейлин Удли и излиза по кината през юни 2014 г.

Но това не е всичко. Заедно с брат си Ханк Джон Грийн създава Vlogbrothers – един от най-популярните видеопроекти в света. През 2014 г. той е определен от TIME за един от 100 най-влиятелни хора на планетата.

Тук ще откриете романите на Джон Грийн, издадени до момента, а в долната част на страницата ви очаква допълнителна информация за автора.

14,90 лв.
14,90 лв.
19,90 лв.
10,99 лв.
10,99 лв.
12,90 лв.
8,49 лв.
9,90 лв.
10,99 лв.
12,90 лв.
8,49 лв.
8,49 лв.

Джон Грийн е роден на 24 август 1977 година в Индианаполис, Индиана. Израства в Орландо, Флорида, завършва гимназия в Бирмингам, Алабама и получава магистърска степен по английски език и религиозни учения от колежа Кенион. Понастоящем писателят живее заедно със съпругата си Сара и сина си Хенри в Индианаполис, Индиана. 

Уебсайт: johngreenbooks.com  

Facebook: facebook.com/JohnGreenfans

Tmblr: fishingboatproceeds.tumblr.com  

Видеоканал: youtube.com/vlogbrothers

Twitter: twitter.com/realjohngreen

 

Интервю с Джон за The Economist

Интервю за The Wall Street Journal

Представяне в The Today Show, NBCNews

Официален трейлър на Вината в нашите звезди