Март минава под знака на манга за един от най-обичаните кино и литературни злодеи; поредица, която се превърна в ТикТок сензация; ценен наръчник за една от най-продаваните игри; втора книга за разтърсващ фентъзи свят и финал на любима романтична поредица.  


    За първи път на български език с логото на „Егмонт“ ще се появи оригиналната манга „Круела: Черно, Бяло и Червено“, посветена на един легендарен моден злодей.

   Тя не е Круела по рождение. Надарена с талант, изобретателност и амбиция, Естела мечтае да бъде моден дизайнер, но светът сякаш е решен да потъпче мечтите ѝ завинаги. Животът на крадла-аматьор съвсем не е бляскав, но Лондон през 70-те години е на кръстопътя на модата, а Естела знае, че е способна да завладее подиумите със своите дизайни… стига да се сдобие със средствата, за да ги осъществи! Заедно със своите спътници (и съучастници) Джаспър и Хоръс, Естела живее на ръба… и извън закона. Проследете историята преди фатално известната дива Круела да се появи на сцената, където никой не ще посмее да застане на пътя ѝ. 

   „Круела: Черно, Бяло и Червено“ ще откриете в търговската мрежа от 18 март.

Вижте повече за:  „Круела: Черно, Бяло и Червено“ • подходяща възраст: 12+ • цена: 14,90 лв.


   „Прокълнатият карнавал и други бедствия“ под редакцията на Рик Риърдън дава среща на десет нови разказа за любими герои, написани от едни от най-добрите съвременни тийн автори. Въображението на читателите пленяват Карлос Ернандес, Рошани Чокши, Дж. К. Сервантес, Йон Ха Лий, Кваме Мбалия, Ребека Роанхорс, Телор Кай Мея, Сарват Чада, Грейси Ким, както и самият Рик Риърдън. Неговите книги са силно препоръчвани от библиотекари, педагози и специалисти за мотивиране на детския интерес към четенето. В България писателят също се радва на изключителен интерес от страна на малки и големи читатели.

   „Прокълнатият карнавал и други бедствия“ ни представя истории, вдъхновени от индийската, мезоамериканската, корейската, кубинската, афроамериканската, африканската, навахо, мексиканската, месопотамската и келтската култура. Пещерно чудовище, изоставен демон, призрак, който иска да изтрие историята, безоки птици, сили, по-древни от Вселената – това са само някои от предизвикателствата, пред които се изправят персонажите в този изключително забавен сборник. Незабравимите и страховити приключенски разкази доказват, че всеки може да бъде герой във всякакви ситуации, времена и вселени.

Вижте повече за: „Прокълнатият карнавал и други бедствия“ • подходяща възраст: 12+ • цена: 19,90 лв.


   Поради огромния читателски интерес поредицата „Разбий ме“ от Тахере Мафи се появява отново на пазара у нас. Заедно с първите три книги излиза и допълнителното издание „Обедини ме“. То съдържа новелите „Унищожи ме“ и „Пропукай ме“, които разказват повече за събитията между първа и трета книга. За истинските почитателите на Тахере Мафи е подготвено и специално издание – колекция, която съдържа първите три книги от поредицата „Разбий ме“ – „Разбий ме“, „Разнищи ме“ и „Възпламени ме“, и подарък – допълнителното издание „Обедини ме“. 

   Поредицата предизвика огромен интерес в световен мащаб, превърна се в абсолютен бестселър и истинска сензация в ТикТок, където видеата за нея имат над 1 милиард гледания.

   „Разбий ме“ ни среща с Джулиет, която притежава необикновена сила – да отнема живот само с едно докосване. Никой не знае защо допирът до нея е фатален, но определени хора имат планове как да я използват като оръжие. Но Джулиет има собствени такива. След живот, прекаран в плен, най-сетне открива сила да се бори за себе си и за бъдеще с момчето, което доскоро вярвала, че е изгубила завинаги. Тахере Мафи създава завладяващ и оригинален антиутопичен свят, изпълнен с неочаквани обрати и напрежение. Идеален за почитателите на „Игрите на глада“ и „Дивергенти“.

      Изданията ще откриете в търговската мрежа.

Вижте повече за: „Разбий ме“Разбий ме, колекция, книги 1-3 • подходяща възраст: 14+


  „Майнкрафт: Градежи, разпалващи въображението“ е ключов наръчник за една от най-продаваните видео игри на всички времена, който ще вдъхнови дори най-заплените изобретатели.

     Изданието показва забележителните конструкции на дванадесет легендарни строители, които са готови да покажат на читателите техните най-впечатляващи творения, включващи междугалактическа станция, убежище за животни, фабрика за чудовища, воден път, както и още много. Книгата съдържа и техните най-добри трикове за създаване на феноменални постройки, експертни съвети за изграждането на изумителни здания и предизвикателни приспособления от червен камък. Изпълнена с обогатяващи въображението конструкции и уникални характеристики, тази книга ще запали искрата както на млади, така и на възрастни почитатели на Minecraft.

      „Майнкрафт: Градежи, разпалващи въображението“ ще откриете в търговската мрежа от 11 март.

Вижте повече за: „Майнкрафт: Градежи, разпалващи въображението“ • подходяща възраст: 8+ • цена: 29,90 лв.


   „Проблясък“ от Рейвън Кенеди е втора книга от поредицата „Позлатена пленница“. Книгите от нея си спечелват статута на бестселъри, а отзвукът в социалните мрежи е не по-малък – само в TikTok видеата за поредицата имат над 44 млн. гледания до момента. Закупени са и телевизионните права върху книгите. Още с публикуването си на български език първата книга от серията получи ласкави читателски отзиви.

   „Проблясък“ проследява съдбата на Арин – фаворитка на крал Мидас, дарена със златното му докосване. Тя прекарва десет години в двореца му, но в една нощ е предадена като разменна монета, за да подсигури съюзническата му армия. Макар и извън стените на двореца, Арин отново не е свободна. В играта на крале и армии тя е позлатената пионка. Въпросът е може ли да оцелее като затворничка на командир Рип, или ще осъзнае, че ключът за оковите ѝ се пази на съвсем друго място?

   „Проблясък“ ще откриете в търговската мрежа от 11 март.

Вижте повече за: „Проблясък“„Позлатена пленница“ • подходяща възраст: 18+ • цена: 19,90 лв.


   „Отмъстените“ от Тижан, финал на трилогията „Привилегированите“, стопля сърцата в началото на пролетта. С романа авторката на бестселъри на The New York Times и USA Today отново доказва защо е толкова обичана от читателите по целия свят. Хелена Хънтинг, автор на „Любов край съседната врата“ определя романите ѝ като изпълнени с екшън, интензивни, емоционални истории, които ще четем с интерес до последната страница, а според Ел Кенеди: Тижан знае как да сътвори пристрастяващи, забавни и вълнуващи истории, които просто не можете да спрете да четете!

   „Отмъстените“ продължава да следи историята на Бейли и Каш, които трябва да се изправят пред нови опасности. Заедно те могат всичко, но безименна опасност и привидно непреодолими предизвикателства заплашват любовта и страстта, които ги свързват.

   „Отмъстените“ ще откриете в търговската мрежа.

Вижте повече за:  „Отмъстените“„Привилегированите“ • подходяща възраст: 18+ • цена: 19,90 лв.

 

Очаквайте още през март от „Егмонт“:

Фотографии, ©:
rickriordan.com
taherehmafi.com
ravenkennedybooks.com

14,90 лв.
19,90 лв.
21,99 лв.
24,90 лв.
19,90 лв.
19,90 лв.
19,90 лв.
29,90 лв.
8,99 лв.
8,99 лв.
8,99 лв.
8,99 лв.