Март минава под знака на манга за един от най-обичаните кино и литературни злодеи; поредица, която се превърна в ТикТок сензация; ценен наръчник за една от най-продаваните игри; втора книга за разтърсващ фентъзи свят и финал на любима романтична поредица.  


    За първи път на български език с логото на „Егмонт“ ще се появи оригиналната манга „Круела: Черно, Бяло и Червено“, посветена на един легендарен моден злодей.

   Тя не е Круела по рождение. Надарена с талант, изобретателност и амбиция, Естела мечтае да бъде моден дизайнер, но светът сякаш е решен да потъпче мечтите ѝ завинаги. Животът на крадла-аматьор съвсем не е бляскав, но Лондон през 70-те години е на кръстопътя на модата, а Естела знае, че е способна да завладее подиумите със своите дизайни… стига да се сдобие със средствата, за да ги осъществи! Заедно със своите спътници (и съучастници) Джаспър и Хоръс, Естела живее на ръба… и извън закона. Проследете историята преди фатално известната дива Круела да се появи на сцената, където никой не ще посмее да застане на пътя ѝ. 

   „Круела: Черно, Бяло и Червено“ ще откриете в търговската мрежа от 18 март.

Вижте повече за:  „Круела: Черно, Бяло и Червено“ • подходяща възраст: 12+ • цена: 14,90 лв.


   „Прокълнатият карнавал и други бедствия“ под редакцията на Рик Риърдън дава среща на десет нови разказа за любими герои, написани от едни от най-добрите съвременни тийн автори. Въображението на читателите пленяват Карлос Ернандес, Рошани Чокши, Дж. К. Сервантес, Йон Ха Лий, Кваме Мбалия, Ребека Роанхорс, Телор Кай Мея, Сарват Чада, Грейси Ким, както и самият Рик Риърдън. Неговите книги са силно препоръчвани от библиотекари, педагози и специалисти за мотивиране на детския интерес към четенето. В България писателят също се радва на изключителен интерес от страна на малки и големи читатели.

   „Прокълнатият карнавал и други бедствия“ ни представя истории, вдъхновени от индийската, мезоамериканската, корейската, кубинската, афроамериканската, африканската, навахо, мексиканската, месопотамската и келтската култура. Пещерно чудовище, изоставен демон, призрак, който иска да изтрие историята, безоки птици, сили, по-древни от Вселената – това са само някои от предизвикателствата, пред които се изправят персонажите в този изключително забавен сборник. Незабравимите и страховити приключенски разкази доказват, че всеки може да бъде герой във всякакви ситуации, времена и вселени.

Вижте повече за: „Прокълнатият карнавал и други бедствия“ • подходяща възраст: 12+ • цена: 19,90 лв.


   Поради огромния читателски интерес поредицата „Разбий ме“ от Тахере Мафи се появява отново на пазара у нас. Заедно с първите три книги излиза и допълнителното издание „Обедини ме“. То съдържа новелите „Унищожи ме“ и „Пропукай ме“, които разказват повече за събитията между първа и трета книга. За истинските почитателите на Тахере Мафи е подготвено и специално издание – колекция, която съдържа първите три книги от поредицата „Разбий ме“ – „Разбий ме“, „Разнищи ме“ и „Възпламени ме“, и подарък – допълнителното издание „Обедини ме“. 

   Поредицата предизвика огромен интерес в световен мащаб, превърна се в абсолютен бестселър и истинска сензация в ТикТок, където видеата за нея имат над 1 милиард гледания.

   „Разбий ме“ ни среща с Джулиет, която притежава необикновена сила – да отнема живот само с едно докосване. Никой не знае защо допирът до нея е фатален, но определени хора имат планове как да я използват като оръжие. Но Джулиет има собствени такива. След живот, прекаран в плен, най-сетне открива сила да се бори за себе си и за бъдеще с момчето, което доскоро вярвала, че е изгубила завинаги. Тахере Мафи създава завладяващ и оригинален антиутопичен свят, изпълнен с неочаквани обрати и напрежение. Идеален за почитателите на „Игрите на глада“ и „Дивергенти“.

      Изданията ще откриете в търговската мрежа.

Вижте повече за: „Разбий ме“Разбий ме, колекция, книги 1-3 • подходяща възраст: 14+


  „Майнкрафт: Градежи, разпалващи въображението“ е ключов наръчник за една от най-продаваните видео игри на всички времена, който ще вдъхнови дори най-заплените изобретатели.

     Изданието показва забележителните конструкции на дванадесет легендарни строители, които са готови да покажат на читателите техните най-впечатляващи творения, включващи междугалактическа станция, убежище за животни, фабрика за чудовища, воден път, както и още много. Книгата съдържа и техните най-добри трикове за създаване на феноменални постройки, експертни съвети за изграждането на изумителни здания и предизвикателни приспособления от червен камък. Изпълнена с обогатяващи въображението конструкции и уникални характеристики, тази книга ще запали искрата както на млади, така и на възрастни почитатели на Minecraft.

      „Майнкрафт: Градежи, разпалващи въображението“ ще откриете в търговската мрежа от 11 март.

Вижте повече за: „Майнкрафт: Градежи, разпалващи въображението“ • подходяща възраст: 8+ • цена: 29,90 лв.


   „Проблясък“ от Рейвън Кенеди е втора книга от поредицата „Позлатена пленница“. Книгите от нея си спечелват статута на бестселъри, а отзвукът в социалните мрежи е не по-малък – само в TikTok видеата за поредицата имат над 44 млн. гледания до момента. Закупени са и телевизионните права върху книгите. Още с публикуването си на български език първата книга от серията получи ласкави читателски отзиви.

   „Проблясък“ проследява съдбата на Арин – фаворитка на крал Мидас, дарена със златното му докосване. Тя прекарва десет години в двореца му, но в една нощ е предадена като разменна монета, за да подсигури съюзническата му армия. Макар и извън стените на двореца, Арин отново не е свободна. В играта на крале и армии тя е позлатената пионка. Въпросът е може ли да оцелее като затворничка на командир Рип, или ще осъзнае, че ключът за оковите ѝ се пази на съвсем друго място?

   „Проблясък“ ще откриете в търговската мрежа от 11 март.

Вижте повече за: „Проблясък“„Позлатена пленница“ • подходяща възраст: 18+ • цена: 19,90 лв.


   „Отмъстените“ от Тижан, финал на трилогията „Привилегированите“, стопля сърцата в началото на пролетта. С романа авторката на бестселъри на The New York Times и USA Today отново доказва защо е толкова обичана от читателите по целия свят. Хелена Хънтинг, автор на „Любов край съседната врата“ определя романите ѝ като изпълнени с екшън, интензивни, емоционални истории, които ще четем с интерес до последната страница, а според Ел Кенеди: Тижан знае как да сътвори пристрастяващи, забавни и вълнуващи истории, които просто не можете да спрете да четете!

   „Отмъстените“ продължава да следи историята на Бейли и Каш, които трябва да се изправят пред нови опасности. Заедно те могат всичко, но безименна опасност и привидно непреодолими предизвикателства заплашват любовта и страстта, които ги свързват.

   „Отмъстените“ ще откриете в търговската мрежа.

Вижте повече за:  „Отмъстените“„Привилегированите“ • подходяща възраст: 18+ • цена: 19,90 лв.

 

Очаквайте още през март от „Егмонт“:

Фотографии, ©:
rickriordan.com
taherehmafi.com
ravenkennedybooks.com

Ново!
14,90 лв.
Ново!
19,90 лв.
Ново!
21,99 лв.
Ново!
24,90 лв.
Ново!
19,90 лв.
Ново!
19,90 лв.
Ново!
19,90 лв.
Ново!
29,90 лв.
8,99 лв.
8,99 лв.
8,99 лв.
8,99 лв.