В момент, в който светът ни призовава да останем у дома с близките си, всеки от нас започва да обръща повече внимание на дейностите, с които оптимизира времето, прекарано вкъщи. Четенето е една от тези дейности, които ние по принцип обожаваме, но сега сме убедени, че всеки от вас може да открие и повече време, което да сподели с любимите книги.

Препоръчваме ви в период, в който е възможно да разполагате с повече свободно време, да разнообразите с жанра, към който традиционно посягате. Защото без да подозирате, може да откриете нещо съвсем ново за себе си, само ако отворите страниците на един нов книжен свят.

Ето пет нови и разнообразни заглавия, които съвсем скоро издадохме и които можете да намерите и в електронен вариант.

 

БОГАТАШКИ ПРОБЛЕМИ

 „Богаташки проблеми“ е книга трета от поредицата на Кевин Куан „Луди богаташи“. Последният роман от вълнуващата трилогия на Кевин Куан разкрива пред нас луксозния, но объркан живот на най-привилегированите семейства в Азия, техните радости, премеждия и сложни богаташки проблеми.

Ето и малко повече за трета част от поредицата на Куан. Никълъс Янг разбира, че баба му Су И е на смъртния си одър и осъзнава, че това ще бъде последният му шанс да се помири с нея. Но се оказва, че не е единствен – членовете на фамилията Шанг-Янг са дошли от всички краища на света, за да се погрижат за своя дял от наследството.

Докато роднините на Су И спорят за семейното богатство, Астрид Лионг се изправя пред свои собствени премеждия – тя е решена да се събере със своята колежанска любов, Чарли Ву, но бившият ѝ съпруг планира да разруши репутацията и връзката ѝ. Междувременно Кити Понг, съпругата на втория най-богат мъж в Китай, има усещането, че новата ѝ доведена дъщеря – известната моделиерка Колет Бинг – се опитва да я засенчи. Общо взето – ДРАМА по азиатски.

Ако сте прочели книга първа от трилогията, то можете да изгледате и нейната екранизия от 2018 г.  “Crazy Rich Azians”. Добрата новина е, че именно книга трета „Богаташки проблеми“ предстои също да бъде екранизирана. Засега филмът е планиран да излезе в началото на 2021 г. А дотогава наваксайте с трилогията на Кевин Куан и се потопете в един различен и екзотичен свят, който със сигурност ще ви разсее от настоящото ежедневие. 

 

МРЕЖА ОТ ШЕПОТ

„Мрежа от шепот“ е роман, в чиято основа седи движението #МеТоо. Слоун, Арди и Грейс работят в компания „Трувив“ от години. Внезапната смърт на изпълнителния директор на компанията обаче обръща всичко наопаки. Говори се, че техният шеф, Еймс Гарет, ще го замести, а той винаги е бил заобиколен от... шепоти. Шепоти, на които никой досега не е обърнал внимание, и Гарет така и не е поел отговорност за действията си.

Но Слоун не може повече да търпи поведението на Гарет и решава да поеме нещата в свои ръце, като добавя името му в списък със сексуално агресивни на работното място мъже. А списъкът определено предизвиква интерес у нейните колежки... Дотолкова, че да стане причина за смъртта на Гарет.

 

 

 

 

 

 

 

 

ПОРЕДИЦАТА „ПРОКЛЯТИЕ ЗА МРАК И САМОТА“

Третото ни предложение за подходящи е-книги, с които да запълните времето си у дома е поредицата „Проклятие за мрак и самота“ от Бриджит Кемерер. Всички фенове на фентъзи жанра застават плътно зад тази поредица на Кемерер и съответно я препоръчваме на тези, които наистина искат да преминат в един нов и различен свят. Книга първа „Проклятие за мрак и самота“ излиза през 2019 г. и неколкократно бива определена като спиращ дъха преразказ на историята за Красавицата и Звяра.

За наше огромно щастие тази година излезе и втора част, а именно „Сърце от огън и печал“. Където историята отново е съсредоточена върху принц Рен. Най-накрая проклятието, тегнещо над него, е развалено. Но кралството се изправя срещу още по-големи заплахи. Слухове витаят, че Рен може би не е истинският наследник на трона. Харпър е на негова страна, но гвардейският му командир е изчезнал, а Карис Луран за пореден път заплашва да превземе Ембърфол. Този път дъщеря ѝ Лия Мара вижда недостатъци в плана, но дали ще успее да убеди Грей да застане срещу своя приятел, дори ако е за доброто на Ембърфол?

Вълнуваща история за всички, докоснали се до първа част и за тези, които са фенове на класически приказки, пресъздадени по един различен и оригинален начин.

А за всички фенове на Бриджит Кемерер, нашите приятели от Lira.bg съвсем наскоро публикуваха интервю с авторката, направено от Goodreads. Кемерер разказва за Рен след проклятието и реалността зад „и заживели щастливо, ключът към автентичните отношения между героите и новата фентъзи поредица, над която работи – Defy the Night.

 

НИЩО ПОВЕЧЕ

Няма как да не ви предложим и един любовен роман. Анна Тод е добре познато име, когато стане дума за любовните жанрове в литературата. Писателката на бестселър поредицата „След“ създава още два романа в допълнение към останалите пет книги. Този път историята има нов главен герой. А именно Ландън Гибсън. Нюйоркските небостъргачи и забързано темпо са ужасно различни от познатата на Ландън Гибсън среда, а преходът към Нюйоркския университет е дори още по-шокиращ. Но той владее положението – намерил си е работа, която покрива част от сметките му, лекциите му допадат и само в редки случаи попада на бившата си – Дакота. Нали знаете – онази, заради която избра точно този университет... преди тя да го зареже.

За щастие, той дели отчайващо малък апартамент в Бруклин с най-добрата си приятелка – Теса, която се оказва доста добър слушател. И просто така Ландън се оказва в средата на любовен триъгълник, или по-скоро любовна бъркотия...

Разкрийте какво се случва с един от най-любопитните герои от феноменалната поредица „След“. Историята на Ландън Гибсън – най-добрият приятел на Теса и Хардин, се разгръща в две книги, които ще ви запленят също толкова силно.

Анна Тод се е погрижила за цялостното преживяване по време на прочита на „Нищо повече“ като е отделила специален плейлист с любимите песни на Ландън, които можем да слушаме докато четем, а и след това. А за да развълнуваме и още повече феновете на поредицата „След“, ако все още не сте разбрали, то съвсем скоро очакваме и втора част на филма, този път по книга втора – „След сблъсъка“!

 

ВЕРИГАТА

Преминахме през съвременната художествена литература, през фентъзи и романтика. И накрая, но не и на последно място, ще предложим една е-книга в трилър жанра. Смразяващ трилър, проследяващ историята на Рейчъл, която научава, че 11-годишната ѝ дъщеря е отвлечена. Единственият начин Рейчъл да си я върне, е като отвлече чуждо дете. Ако не го направи, или следващите родители не отвлекат поредно дете, заложниците ще бъдат убити. 

„Веригата“ ни среща с ужасяваща, педантична схема за отвличане, наподобяваща верижно писмо, което превръща родителите от жертви в престъпници. От самата си световна премиера романът бързо покорява класациите, както и се радва на внимание от страна на критиците. С нетърпение очакваме и филмовата му екранизация, с която ще се заеме Paramount Pictures.

 

 

*Всички заглавия могат да се поръчат онлайн като печатно издание, но и в е-формат. Можете да направите своите поръчки онлайн от сайта на издателството, като доставките се изпълняват от куриерска фирма SPEEDY, както до момента.

 

 

 

*Букстаграм (English: Bookstagram) e хаштаг в социалната мрежа Инстаграм, използван за обозначаване на снимка, свързана с книга.

Фото от профила ни в Инстаграм/Instagram

Последвай ни в ИНСТАГРАМ: egmontbulgaria #Егмонт

 

 

Ново!
17,99 лв.
Ново!
22,99 лв.
Ново!
17,99 лв.
21,99 лв.
17,99 лв.
17,99 лв.
22,99 лв.
26,99 лв.
12,99 лв.
17,99 лв.
17,99 лв.
17,99 лв.