През 2023 година ЕГМОНТ ще издаде и петте романа от поредицата.

„Позлата“ от Рейвън Кенеди поставя началото на хитовата фентъзи поредица за възрастни „Позлатена пленница”. Романът преосмисля историята за древногръцкия цар Мидас и неговата дарба да превръща всичко, което докосне, в злато. Изпълнен с романтика, интриги и опасности, разказът за бляскавото кралство Ореа ще ви плени от първата страница. Идеален за почитателите на Сара Дж. Маас и Дженифър Л. Арментраут.

„Позлата“ (в превод на Деница Райкова) ни среща с крал Мидас, който спасява Арин от бедните квартали и я прави своя фаворитка. Дарява я със златното си докосване, за да покаже на всички своето могъщество. И макар Арин да няма право да напуска двореца, тя вярва, че е в безопасност. Докато войната и предателството не достигат до златния замък на Мидас. Девойката е принудена да играе ролята на разменна монета, за да подсигури съюзническа армия на краля. Арин осъзнава, че доверието и любовта ѝ са подложени на изпитание. Всичко, което знае за Мидас, може да се окаже лъжа.

Книгите от „Позлатена пленница“ се радват на огромен читателски интерес. Още с публикуването си спечелват статута на бестселъри, влизайки в класацията топ 100 на Amazon и събирайки над 64-хил. рецензии в платформата. Рейтингът на първите три книги в Goodreads е 4,5. Отзвукът в социалните мрежи е не по-малък – само в TikTok видеата за поредицата имат над 60 млн. гледания до момента. Съвсем наскоро бяха закупени и телевизионните права върху книгите.

Освен впечатляващия и детайлен фентъзи свят, Рейвън Кенеди успява да сътвори много повече – история за израстване, себеоткриване и смелостта да бъдеш, какъвто си.

Самата Рейвън Кенеди споделя за поредицата: „Имах идея да напиша история, вдъхновена от цар Мидас, защото винаги съм била заинтригувана от този мит. Исках да създам свой собствен разказ с него по по-различен начин, отколкото хората биха очаквали. Мисля, че е интересно как най-богатият човек в света може да няма нищо реално ценно и исках да се задълбоча в цената на алчността. Да изтъкна еманципирането на жена, различно от това на обичайната главна героиня, която от самото начало е силна и корава, и вместо това да покажа нечий растеж не само физически, но и емоционално и психически“.

До края на годината у нас ще излезе и продължението на историята във втората книга “Glint”, както и следващите три романа от поредицата – “Gleam”, “Glowи Gold”.

ПОЗЛАТА • 14 ЯНУАРИ 2023 г.

Мека корица • 320 стр. • ISBN: 9789542729433 • 14,90 лв.

29,90 лв.
29,90 лв.
29,90 лв.
19,90 лв.
14,90 лв.