Свързваме лятото с ваканция и свободно време, но освен лекотата на битието, която измамно ни обзема, сезонът е един от най-подходящите декори за шумни stories в социалните мрежи и чудни #bookstagrams.

Букстаграмите* скоростно набират популярност и все повече потребители в социалните мрежи публикуват авторски фотографии на книгите, които четат и са ги развълнували. Достатъчно е да провериш съответния #хаштаг в Инстаграм и ще се увериш, че от Калифорния и до Токио, не просто да се чете е модно, но и да се постват красиви снимки, както извадки от прочетеното. А най-впечатляващите постове събират хиляди лайкове и запалени последователи.

 

Less is more

„По-малкото е повече“ или класическата формула на минимализма е успешен ход за начинаещите букстаграмъри. По-малкото детайли концентрират вниманието върху книгата, а малък акцент може да се превърне в „черешката“ на поста. Със сигурност корицата е от изключително значение за снимката и тук имаме цели две предложения за теб, насочвайки обектива към дилогията на Сара Холанд: 1: Евърлес и 2: Евърмор.

Освен с изящните си корици поредицата впечатлява и със своя сюжет, който интерпретира времето като разменна монета. В дистопичния свят на кралство Семпера именно времето, с което разполага всеки човек, е неговата валута за разплащане и средство за оцеляване.

 

Цветни instaпрофили

Както при дизайна на корица, така и при фотографиите, цветовете са от решаващо значение. Подходящият „цветен ключ“ ще създаде хармонично и запомнящо се изображение, а за да илюстрираме важността му, посягаме към най-новия роман на Джули Бъксбаум - „Надежда и други неочаквани обрати“.  Писателката е добре позната на почитателите на романтични тийн истории с книгите „Кажи ми три неща“ и „Какво да кажа в отговор“, а неин запазен почерк е вплитането на социална тематика в сюжета.

Този път събитията са повлияни от трагедията, случила се на 11/09, и запечатана в мистериозна фотография, по чиито следи се отправят Аби и Ноа. Тук публикуваме супер свеж пост, реализиран в цветови унисон с книгата, а също българската корица на романа, който излезе у нас наскоро и очакваме все по-често да се появява в Инстаграм.

 

 

Съвет #3: Преразгледай съвет #1

„Дяволът е в детайлите“ е друго мото, валидно в Инстаграм, и ако Мечо Пух се разхождаше из твоя профил, вероятно би добавил „колкото повече, толкова повече“. Разтършувайте се вкъщи и заедно с разни дребни красоти от минали и настоящи времена, ще откриете на пръв поглед непотребни сувенири от пътувания, позабравени аксесоари, които обаче ще ви бъдат от полза при композирането на следващия пост. Често използвани в социалните мрежи са цветята, ароматните свещи, красивите текстилни материи за фон, а за да онагледим, фентъзи хитовете на Лий Бардуго са нашата благодатна книговселена. Тази седмица излиза очакваният „Шест врани“ / „6 of Crows” и те предизвикваме да изпробваш теорията на практика (+ не забравяй да ни тагнеш ).

 

И вместо финал

#BookHaul тагът служи, за да обозначи фотографии с множество книги и няма как да не го споменем. За него може да се каже, че е отделна рубрика и за потвърждение привличаме пост, посветен на @Disney поредицата „Сбъркани истории“. Познатите ни герои навлизат в напълно непознати сюжети и както „Един нов свят“, така и „В моя сън“ освен любовта на читателите, събраха и стотици лайкове с красиви публикации в социалните мрежи.

Фентъзи, романтика или класика, желаем ви приятно четене и вдъхновяващи летни изживявания, а на многото талантливи български букстаграмъри и влогъри - красиви постове и още повече последователи!

 

*Букстаграм (English: Bookstagram) e хаштаг в социалната мрежа Инстаграм, използван за обозначаване на снимка, свързана с книга.

фото: Инстаграм/Instagram

последвай ни: egmontbulgaria #Егмонт

19,90 лв.
14,90 лв.
14,90 лв.
14,90 лв.
13,90 лв.
14,90 лв.