Най-добрият начин да се справиш с агресията е да излееш напрежението - категорични са българските звезди. Румънеца и Енчев го доказаха на практика, като се включиха в един уникален футболен мач под мото "Не затваряй очи!"...

Своге, 2 май, Професионалната гимназия "Велизар Пеев" - училището е пусто, защото денят е обявен за неучебен. Вместо в класните стаи, днес учениците ще се събират на стадиона за един спортен полуден под мотото "Не затваряй очи!" с едно основно събитие - футболен мач с Румънеца и Енчев. Дуетът е посрещнат в съдийската съблекалня и организаторите веднага предлагат екипите на местния отбор - "Спортист Своге". "Страхотни чорапи" - радва се Румънеца, докато се преоблича. Навън неколкостотин ученици вече са заели места около малкото игрище, където ще се проведе двубоят. Отборите са разделени - едните с бели, а другите с черни тениски "Не затваряй очи!". Мачът започва след задължителното поздравяване на отборите и общата прегръдка. Ясно е, че феърплейът тук е задължителен. Първият гол пада във вратата още на 5-тата секунда. Точката е за отбора на Енчев, който очевидно е по-добрият в този мач и печели крайната победа. "Енчев се справи доста добре - коментира малко по-късно капитанът на отбора, 15-годишният Асен. - Следваше точно тактическите указния, а и вкара два гола."

Не затваряй очи!

Не затваряй очи!

"Нашият отбор падна, но пък малко преди края направихме една смяна и в крайна сметка аз се оказах в отбора победител" - обясни след мача Румънеца. Всички обаче бяха категорични, че в случая победата и поражението съвсем не са важни. Основното е идеята. "Този футболен мач бе по-добър от всякакви разговори и поучения срещу насилието - категоричен бе Енчев. - И съм убеден, че има много по-голям ефект. Това е най-добрият начин да кажеш Не затваряй очи!".