"Питаха ме преди малко, как мога да опиша тази кампания с едно изречение, и аз казах - по-важно е да постъпиш умно, а не да удариш силно" - така започна първата от двете поредни срещи от кампанията "Не затваряй очи!" в Стара Загора. Главни герои в тях бяха Иван Динев - Устата, и учениците от СОУ "Железник" и ПМГ "Гео Милев", училището, което е завършил рапърът. "И аз съм се бил в училище, и мен са ме били - разказа Иван. - Но не мислете, че ако не направите нещо сега, тормозът ще приключи, след като завършите. Няма да свърши, ако не действате. Ако например ти се подиграват за това, че слушаш метъл, обясни им защо го правиш... Мислите, че аз също не съм изправен пред упреци от една или от друга страна? Изправен съм, но начинът е да намериш своя собствен път и да го следваш."
Според госпожа Стойчева, класната на Устата, рапърът е намерил своя път още в училище. "И в гимназията той изглеждаше точно така, както го виждате днес - имаше слабост към шапките и непрекъснато рапираше" - разказа тя. "Играехме и много баскетбол - спомня си Иван. - Мисля си, че това е най-верният път да се справиш с агресията - да намериш начин да я канализираш в друга посока, да се обединиш с някого около музика, спорт или нещо друго. Защото на всеки му се събира и трябва да отпусне някъде, да разтовари."

Не затваряй очи!

В училищните спомени на Иван се включи и един от бившите му учители, който разказа интересна случка от собствения си опит с агресията. "Бяхме на хижа с ученици - започна той. - Децата бяха излезли на дискотека и там някакви здрави местни батковци се спречкали с тях и ги подгонили, за да ги бият. Децата се връщат на бегом, влизат в стаята ми и се скриват зад мен: "Господине, ще ни бият!". След малко пристигат и въпросните здрави момчета. Какво направих? Просто строих моите ученици и им казах: "А сега се извинете на момчетата, очевидно сте ги обидили, за да ви гонят дотук." Онези бяха толкова сащисани, че просто казаха "Няма нищо" и си тръгнаха. Оказа се, че понякога едно "Извинявай" е достатъчно, за да разреши всеки проблем."