31 януари 2007 г., малко преди 12 часа на обяд, в пресклуба на БТА настъпва трескаво оживление. В сградата един по един започват да пристигат Димо от P.I.F., Дидо и Митко от D2, Румънеца и Енчев, Групата, Сантра и Кристо, ди-джей Лайън, Весела Бонева.... Стичат се и десетки журналисти от най-големите български медии. Поводът е пресконференцията на БРАВО за официалното представяне на кампанията "Не затваряй очи!". Още преди обявения начален час, залата е препълнена от звезди и журналисти. "Няма нормален човек, който да не подкрепи тази кампания! - казва Енчев. - Ние, събралите се тук, освен че я подкрепяме, просто сме готови и да действаме активно."

Не затваряй очи!

Действията вече започнаха. Обединени под мотото "Не затваряй очи!", част от звездите, подкрепили кампанията на БРАВО, се включиха в специалната фотосесия за изработка на плакати с логото на кампанията. Те ще бъдат разпратени от БРАВО до училища в цялата страна. Така всеки ще получи шанс да каже своето "Не!" на насилието. И това е само началото. Защото през следващите месеци звездите на БРАВО ще посетят лично много училища, за да се срещнат с теб и твоите съученици и да поговорят открито за това, което те вълнува. "Нямаме търпение!" - категорични бяха те и не спираха да предлагат хиляди начини, с които да помогнат - онлайн среща във форума на D_2, песен, подарена от ди-джей Лайън специално за кампанията, турнир по брейк танци срещу насилието, организиран от Сантра и Кристо.

Всички тези идеи ще бъдат реализирани през следващите месеци r благодарение на теб. Защото едва броени дни след излизането на брой 2 на списание БРАВО, редакцията бе затрупана с картички и писма в подкрепа на кампанията "Не затваряй очи!". Част от тях можеш да видиш тук.

Някои от читателите ни предложиха да направят анкета по темата в училище, други ни помолиха да им изпратим плакати с логото "Не затваряй очи!", трети - предложиха да разпространят информация за кампанията сами. Благодарим на всички, който ни подкрепиха. Благодарим и на тези, които ни довериха своите проблеми с насилието в училище. За тях е материалът на страница 16, където ще научат къде и как могат да потърсят помощ.

Ако и ти искаш да се включиш в кампанията "Не затваряй очи!", попълни картичката в списанието, изрежи я и я изпрати. Защото заедно можем да сме силни и заради слабите!

"Не затваряй очи!" в медиите
Музикалният портал Avtora бе един от първите, които отрази кампанията. "За да се опълчат срещу насилието, тийнейджърите имат нужда от пример като този, който им дават техните любими звезди" - написаха в actualno.com. Снимки от пресконференцията "Не затваряй очи!" можеш да откриеш на адрес www.bulphoto.com.  Благодарим и на Интернет медията netinfo.bg, в която също бе поместен материал за кампанията.
Големите ежедневници и телевизии като БНТ, TV 7, "ММ" и "Европа" също отразиха кампанията.