Около 2000 души се събраха, за да кажат своето "Не!" на насилието в училище заедно със списание БРАВО и българските звезди на 17 юни пред НДК. Големият концерт бе символичен финал на кампанията "Не затваряй очи!", която списание БРАВО започна през януари тази година. В концерта се включиха Графа, "Мастило", D_2, "Братя Мангасариян", Сантра и Кристо, Играта и Лео, Дани и Мариела, Стереотипове, DJ Дончо, "Групата", Vessy и Румънеца и Енчев, които бяха и водещи на събитието. "Насилието в училище е проблем, пред който не можем да затваряме очите си - категорични бяха звездите. - Животът е прекалено кратък, за да го прекараш мразейки. Излей агресията в музика!".

Концерт "Не затваряй очи!"

Специален гост на концерта беше главният редактор на немското списание BRAVO, господин Том Юнкерсдорф, който пристигна в София специално за събитието. "Проблемът с насилието съществува не само тук, а и в много други страни, особено в Германия - каза той от сцената. - Стотици хиляди ученици отиват на училище със страх всеки ден, и то не защото не са написали домашното си или им предстои контролно по математика, а защото не знаят дали ще оцелеят до вечерта. Благодаря ви, че сте тук - на първия концерт срещу насилието в училище в света!".

Концерт "Не затваряй очи!"

Концертът "Не затваряй очи!" на списание БРАВО бе организиран с медийната подкрепа на радио Fresh и телевизия Mad, която ще излъчи запис от събитието на 21 и 22 юли 2007.

Концерт "Не затваряй очи!"

---

Когато през януари 2007 година списание БРАВО се обърна към българските звезди и им разказа за идеята да започне кампания срещу насилието в училище под мотото „Не затваряй очи!“, всички бяха категорични „С вас сме!“. През изминалите пет месеца те се срещнаха лично с над 2000 тийнейджъри – на тяхна територия, в училище, за да им разкажат опита си, да ги изслушат и да споделят своето лично решение на проблема с насилието. Ако има отговор, около който се обединиха всички, то той със сигурност бе – „Най-добрият начин да се справиш с насилието е да излееш агресията и негативните емоции другаде!“.

РУМЪНЕЦА И ЕНЧЕВ
В рамките на кампанията те се срещнаха с повече от 300 ученици, разказаха най-личните си спомени от насилието в училище и дори играха футбол под мотото „Не затваряй очи!“. Румънеца и Енчев не само участваха в концерта, а и бяха негови водещи.

D_2
Бандата, която изслуша най-много истории и отговори на най-много въпроси за насилието в училище, срещайки се с ученици от 6 училища, не можеше да липсва във финалния концерт „Не затваряй очи!“.

ГРАФА
Той признава, че в училище също е имал проблеми, но днес пее, че е „най-щастливият човек“. Каква е рецептата? Графа я изпя „Честно в очи“ пред НДК.

МАСТИЛО
Няма много български групи, които имат за вокал дама, и то такава като Вики. При техните изпълнения наистина не можеш да затвориш очи!

САНТРА И КРИСТО
„Насилието често се бърка със смелост и се счита за необходимо, но не е! То е признак на слабост, не на сила“ – написаха Сантра и Кристо в своето послание за „Не затваряй очи!“. В концерта двамата показаха каква е истинската „Сила“.

ДАНИ И МАРИЕЛКА
Те започнаха връзка в ситуация, в която се очакваше да се държат като конкуренти, и днес продължават да са заедно. Абсолютно поражение на агресията пред любовта!

VESSY
Момичето, което раздаваше безплатни прегръдки в София, Пловдив и Варна, раздаде безплатно настроение и усмивки на концерта „Не затваряй очи!“.

БРАТЯ МАНГАСАРИЯН
С парчето „М.С.К. или Млад, Силен, Красив“ те започнаха своя „ненатрапчивата и недиректна“ кампания срещу детското насилие и, разбира се, се включиха с удоволствие в „Не затваряй очи!“.

ГРУПАТА
Те имат две гледни точки към проблема с насилието в училище – от една страна, като изгряващи звезди, от друга – като ученици, и още преди пет месеца бяха абсолютно категорични: „Стига с тази тъжна песен, да сменим плочата!“.

ИГРАТА И ЛЕО
Един нестандартен дует, който внесе не само свежест, а и интернационален елемент в концерта. Неочаквано добра комбинация, ще се убедиш!