"Гореща линия "Триадица", добър ден!" - това е поздравът, който те посреща на телефон (02) 95 85 000. Гласовете са различни, но винаги вдъхват доверие. Защото на телефонната линия за помощ и подкрепа на деца и юноши работят специалисти, които са в състояние да ти помогнат да разрешиш всеки проблем.

Не затваряй очи!

Ако имаш неприятности вкъщи, ако си тъжен или просто се чувстваш сам, тук е мястото, където ще те разберат. Ако си станал жертва или свидетел на насилие в училище - също. Психолозите на горещата линия ще те изслушат, ще те подкрепят и ще ти предложат варианти за помощ. Можеш да им се обадиш по всяко време на деня и да говориш толкова, колкото ти е необходимо. Ще те изслушат дори ако самият ти по една или друга причина си извършил насилие. "Няма лошо дете!" - категорични са тук. Затова те работят с всички - подкрепят те, карат те да се замислиш и ако заедно прецените, че имаш нужда от допълнителна помощ, те насочват към най-подходящото място за целта. Това може да е училищният психолог, центровете за закрила на детето или психологическият консултативен кабинет в район "Триадица", където можеш да лично да поговориш със специалист, да се консултираш по въпроси, които те вълнуват, или да подобриш комуникативните си умения например.

"Обикновено при акт на насилие - независимо дали е жертва, или свидетел, човек е състояние на шок - обяснява един от психолозите, които работят на линията. - За да излезе от този шок, той не трябва да задържа в себе си това, което е видял или преживял. Колкото и срамно да му изглежда, колкото и да не иска да го каже. Първото, което трябва да направи, е да говори с някого за случилото се - родител, учител, педагогически съветник. Ако няма такъв човек, може да се обади на нас. Тук със сигурност ще бъде изслушан."

Психологическият консултативен кабинет в "Триадица" работи и с деца от други общини в София и цялата страна.