Хората с татуировки често са смятани за крайно агресивни, "може би защото татуировките все още се свързват със затворници" – казва Наско. Той самият обаче е типичният пример за обратното. Оказва се, че любимецът от Survivor също е бил жертва. Точно заради това, че е различен...

Не затваряй очи!

БРАВО: Какъв беше като ученик?
НАСКО: През пубертета станах малко по-бунтарски настроен, но по-скоро към родителите си. В никакъв случай не съм бил агресивен към съучениците си.
БРАВО: А ставал ли си жертва на насилие?
НАСКО: В училище не, но по-късно, след казармата, се е случвало често. Тогава станах по-провокативен във външния си вид. Шиех си много широки дънки от няколко чифта, ходех с разноцветна коса и много, много обици. Пребивали са ме ей така, за нищо. Елементарното право да изглеждаш както искаш го няма в тази държава, което ми е непонятно. Защото всеки има право да бъде различен.
БРАВО: Кой е най-фрапиращият случай, който си спомняш?
НАСКО: Беше на рождения ден на най-добрия ми приятел. Вървях сам по улицата и изведнъж се задава някакъв и ми вика "Ти на какъв се правиш?". Аз отговарям – "На никакъв" и той ме удари така, че ме нокаутира. По никакъв начин не можех да реагирам. Известно време си на земята, ставаш, опитваш се да се сетиш къде живееш...
БРАВО: Каква беше твоята реакция?
НАСКО: Винаги го има това в човека – афектираш се в момента, искаш на този човек да му се случи нещо много лошо, но на мен бързо ми минават тези неща. А и мисля, че има справедливост и животът ще му го върне по някакъв начин. Насилието винаги се връща. Дори и само защото тази агресия до нищо хубаво няма да го доведе.
БРАВО: Повлия ли ти негативната реакция към външния ти вид?
НАСКО: Сега като се замисля, по това време започнах да се татуирам. Може би съм го направил подсъзнателно. Виждайки, че обществото те мачка и те приема за съвсем друга категория човек – долна категория, може би несъзнателно съм започнал да се стремя да бъда различен не външно, а под дрехите – с татуировките. Не знам... Но със сигурност не съм се променил заради обществото.