Срещите с ученици във Враца приключват в 16,30 следобед, но забавната част все още предстои. Общината организира концерт, подарък за децата от града. Поводът, естествено, е Свети Валентин. "Просто искаме да има кажем - Правете любов, а не война. Денят на влюбените и кампанията "Не затваряй очи!" много си подхождат" - усмихват се организаторите.

За да го докажат, група тийнейджъри посрещат всички на входа на залата и поставят на реверите им лепенка с надпис "14 февруари - Денят на любовта." Между чакащите концерта да започне се открояват две момченца с тениски "Не затваряй очи!". Получили са ги няколко часа по-рано в училище "Христо Ботев". Със същите тениски са и музикантите от D_2, които в момента репетират.

Не затваряй очи!

"Тази вечер ще има агресия, но без насилие! - провиква се Дидо час по-късно, когато вратите на залата са отворени и концертът започва. - Ще излеем цялата агресия заедно, като се позабавляваме - продължава той. Тук сме благодарение на Община Враца и списание БРАВО и заедно с тях искаме да ви кажем "Не затваряйте очи!" и не бъдете насилници. Хайде всички да направим нещо заедно - вдигнете ръце! И пейте с мен!"

Така фронтменът на D_2 доказва на практика онова, което е споделил час по-рано пред БРАВО: "Аз самият понякога съм агресивен, но го запазвам за музиката. Когато бях в училище и е ставал бой, винаги съм бил човекът, който се е опитвал да умиротвори положението. Защото агресията е хубава, когато е другаде, когато не е насочена към човек, когато я изливаш или в спортната зала, или чрез музиката."