Романът излиза с нова филмова корица за премиерата

От този петък по кината в цялата страна любителите на романтични истории ще имат възможността да се насладят на „Всеки ден“ – екранизация на едноименния бестселър роман на автора Дейвид Левитан. По случай премиерата на филма „Егмонт“ пуска на книжния пазар ново издание на книгата, увенчано с вдъхновена от лентата корица.

„Мисля, че „Всеки ден“ притежава огромна ексцентричност. Историята е свързана със самоопределянето. Тя е както междуполова, така и междурасова и името на А всъщност подсказва за това“, споделя Дейвид Левитан пред „Хъфингтън пост“.

„Удря те право в сърцето и душата и показва какво е да обичаш истински друго същество. Любовта е любов.“така актрисата Мария Бело (в ролята на Линдзи в екранизацията) обобщава въздействието на филма.

„Всеки ден“ разказва за 16-годишната Рианън, която прескача всички бариери и се влюбва в А – загадъчен дух, който обитава различно тяло всеки ден. Тук започва и огромната битка за двамата влюбени – ежедневно те трябва да се откриват отново и отново, доказвайки на себе си, че са един за друг. Не след дълго тези отношения преминават в друга реалност и на преден план изпъкват отрицателните страни на връзката им, което ще доведе до най-трудния избор в живота им.

Романът е носител на множество литературни отличия в периода 2012-2016 г., включително избор на редактора в категория „Тийн книги“ на Асоциацията на библиотеките в САЩ (2012) и Литературната награда за най-добра юношеска книга в Германия (2015).

„Всеки ден“ ще бъде в книжарниците от 3 март 2018 г., само ден след българската премиера на филма.

 

ЗА „ВСЕКИ ДЕН“

Будя се.

Трябва веднага да разбера кой съм. Не става дума само за тялото. Когато отворя очи, трябва да разбера дали кожата на ръцете ми е тъмна или светла, дали косата ми е дълга или къса, дали съм дебел или слаб, дали съм момиче или момче.

Дали имам белези или не.

Най-лесно се приспособяваш към тялото... ако си свикнал всяка сутрин да се будиш в чуждо. Ала значението на тялото, животът в него – това е трудно да се долови веднага.

Всеки ден съм различен човек. Да, аз съм себе си, знам, че съм аз, но в същото време съм и някой друг.

Винаги е било така.

 

ЗА ДЕЙВИД ЛЕВИТАН

Дейвид Левитан е популярен американски автор на книги за тийнейджъри. Сред най-известните му романи се нареждат Nick and Norahs Infinite Playlist, публикуван през 2006 г. и адаптиран за големия екран през 2008 г., „Уил Грейсън, Уил Грейсън“, съвместно написан с Джон Грийн (автор на „Вината в нашите звезди“, „Костенурки до безкрая“ и други тийн бестселъри) и „Здраво прегърни ме“, който разказва историята на Тайни Купър от „Уил Грейсън, Уил Грейсън“. Роден е през 1972 г. в Ню Джърси, САЩ.

овото издание на „Всеки ден“ може да бъде поръчано оттук: https://egmontbulgaria.com/p2565

 

14,90 лв.