„Юлияна е от хората, които казват каквото мислят и мислят каквото казват. Тя е в неравна битка със суетността, но води в резултата“, сподели професор Любомир Стойков на представянето на книгата на Юлияна Дончева „Код „червено“: Ботокс в ума“. Премиерата се състоя в столичното пространство за литературни преживявания „Книгата”, а на събитието присъстваха гости и приятели на Юлияна, сред които актрисата Аня Пенчева и олимпийската шампионка по стрелба Мария Гроздева. Журналистът Антон Стефанов поздрави сърдечно Дончева за втората ѝ книга и изрази подкрепата си за каузата на авторката за повече естествена красота. „Една от основните тези на книгата е борбата с фалша, с кича, с безвкусицата“, допълни професор Стойков, като се съгласи с Юлияна, че не е нужно да се отказваме от постиженията на цивилизацията, стига да ги употребяваме с мярка.

Юлияна Дончева посрещна гостите на премиерата с усмивка, но прикова вниманието им към нелицеприятната страна на козметичната индустрия с първите си думи: „В момента аз, като една нормална градска жена – поддържана и гримирана, се представям пред вас със 167 химикала, които са навлезли в тялото ми през кожата с продуктите, които използвам. 60% от тях волно атакуват различни органи и системи“. Дончева уточни, че целта на книгата ѝ е не да всява паника, а да отвори тема за размисъл в нашето общество. „В книгата няма интереси, има посочени проблеми“, допълни Юлияна и благодари на издателство „Егмонт“ за смелата позиция да подкрепи каузата ѝ.

В синхрон с тематика на представеното издание, гостите имаха възможността да опитат от разнообразните и здравословни снакс изкушения на Rice Up.

12,99 лв.
14,90 лв.
14,90 лв.
14,90 лв.