Когато се е родила, не е имало дума за това, което е. Дъщеря на бога на Слънцето Хелиос и нимфата Персеида, божественото не ѝ е чуждо… освен че изобщо не прилича на майка си и няма нищо общо с титаничната мощ на баща си.

Цирцея е различна, а с това и нежелана сред боговете. Никой не я разбира, защото гласът ѝ е като на смъртните. Пренебрегвана, унижавана, отхвърляна, лишена от любов и внимание, Цирцея е прокудена на самотен остров заради магьосническите си способностите и привързаност към смъртните.

Маделин Милър поставя древногръцката героиня в центъра на събитията и осветява образа ѝ в цялата му противоречивост. Авторката предлага на читателя един различен поглед върху света на олимпийските божества и титаните, в който художествената измислица върви редом с актуални екзистенциални въпроси – за красотата в грозното и различното, за предопределеността и за оковите на самотата. За това, че дори и златна, клетката си остава клетка, и за това, че на истинската същност понякога ѝ трябва малко магия, за да излезе наяве.

„Цирцея“ е динамичен, жив и многопластов разказ, който приковава вниманието на читателите, без значение дали харесват древногръцка митология или не. The New York Times определя романа на Маделин Милър като дързък и разрушителен преразказ на легендата за едноименната богиня, който успява да бъде едновременно епичен и интимен в своя обхват, представяйки най-известната женска фигура от „Одисея“ като героиня сама по себе си. „История на хиляди години, но с  акцент върху детайли, на които досега не е обръщано внимание“, допълват от The Washington Post.

„Цирцея“ е поредното заглавие с логото „Анишър“ на издателство „Егмонт“. Повече за книгата: https://egmontbulgaria.com/p3423

 

ЗА АВТОРА

Маделин Милър е родена в Бостън и е отраснала в Ню Йорк и Филаделфия. Следва в университета Brown, където получава магистърска степен по класически езици и литература. През последните петнайсет години преподава латински, гръцки и Шекспирово творчество. „Песен за Ахил“ е нейният първи роман, с който през 2012 година печели най-престижната литературна награда за жени писатели Orange. Романът е преведен на двайсет и пет езика, а Милър е обявена за бестселър автор на The New York Times.

29.10.2018

Ново!
34,90 лв.
19,90 лв.
24,90 лв.
9,90 лв.
24,90 лв.
19,90 лв.
19,90 лв.
ХИТ!
39,90 лв.
20% Отстъпка
59,68 лв.
74,60 лв.
Спестявате: 14,92 лв.
20% Отстъпка
75,60 лв.
94,50 лв.
Спестявате: 18,90 лв.
19,90 лв.
19,90 лв.