Разтърсващата история за отношенията между майка, дъщеря и сестра вече спечели сърцата на немските читатели 

Лори Нелсън Шпилман е не само един от най-продаваните автори в Германия, но и добре познат на българските читатели писател. „Заветни думи“ е третият ѝ роман и разказва историята на Ерика и Ани – майка и дъщеря, чийто свят се преобръща напълно, когато по-малката сестра на Ани загива в трагична катастрофа. Ерика се разкъсва от вина, а Ани вярва, че сестра ѝ все още е жива. Самообвинението и отрицанието неусетно ги отчуждават една от друга и всяка остава сама със собственото си нещастие…

Историята носи послание за това колко крехка може да бъде любовта и колко близка до тъгата… но и до щастието. „Заветни думи“ е силна, драматична и жизнеутвърждаваща книга. Дава надежда и вдъхновява да тръгнеш по пътя към щастието – защото никога не знаеш къде ще го намериш. Романът на Шпилман успява да докосне всички емоции у читателя и не оставя никого безразличен. Показва колко болезнена е загубата, но и това, че една загуба може да те научи на много: „Не бъркай важното с онова, което наистина е от значение“.

Списание STERN пише за „Заветни думи“: „След този роман светът изглежда по-красив и по-малко тъжен“. А BUNTE отбелязва: „Една трагична история, която въпреки всичко вдъхва надежда“.

Повече за изданието: https://egmontbulgaria.com/p3440

 

ЗА АВТОРА

Лори Нелсън Шпилман е автор на художествена литература. Международният ѝ успех идва с дебютния ѝ роман „Списъкът на живота“, преведен на повече от 30 езика и превърнал се в бестселър в Германия. Родена през 1969 г., писателката живее в Мичиган със съпруга си и глезената им котка. Лори обича джогинга, пътуванията, да чете, но истинската ѝ страст е писането. В началото на кариерата си работи като логопед. Впоследствие става училищен съветник, докато не открива писателската си страст.

26.11.2018

19,90 лв.