Първата книга от импринта „Анишър“ е в жанра съвременна проза

През 2018 г. с логото „Анишър“ ще излязат 10 нови заглавия в разнообразни и популярни жанрове като съвременна литература, криминални романи, дамска проза, научна фантастика и много други. Чрез „Анишър“ издателство „Егмонт“ ще представи на българските читатели силни и интригуващи гласове и истории от световната литература за възрастни. Импринтът стартира тази събота, 17 февруари, със съвременната дамска проза „Клуб мръсни книги“ на Лизи Харисън – една история за приятелството, любовта и израстването.

„Егмонт“ поставя началото на своята дейност в България през 1991 г. като издател на детска и юношеска литература. През последните години издателството предлага на българските читатели и литература за възрастни, като обогати портфолиото си с творби както на международно признати писатели като Елиф Шафак, така и на изгряващи български автори като Краси Зуркова.

„Занапред планираме развиване на този сегмент от издателската си дейност и обособяваме нов импринт като естествено продължение на стратегията си,“ споделя Велизара Добрева, изпълнителен директор на „Егмонт“.

„Анишър“ носи името на древнобългарски бог, повелител на времето и небето, съответстващ на Юпитер или Зевс. Първото заглавие от издателската линия прави препратка към вече наложения импринт на „Егмонт“ за романтична литература за възрастни „Уо“. Издателството развива активно и трети импринт – „Кубар“, обединяващ проекти на автори на съдържание от дигиталния свят.

 

ЗА „КЛУБ МРЪСНИ КНИГИ

Животът на Ем Джей Старк е истинска мечта! Повишена е в главен редактор на известно списание, гаджето ѝ е секси лекар и едва ли би могла да иска повече от бляскавия си живот в Ню Йорк. Но има нещо, което не ѝ позволява да се радва на успеха си, и това е обзелото я усещане за безкрайна самота…

След огромно разочарование тя решава да се отдаде на кротък живот в малък калифорнийски град, където единствена ѝ компания са възрастната ѝ съседка Глория и океанът. Но неочаквано Глория заминава за Париж и оставя на Ем Джей мистериозна покана за таен литературен клуб – такъв, в който се четат единствено еротични романи.

Любопитството на Ем Джей я подтиква да се срещне с другите три, лично подбрани, членки на клуба. Потапяйки се в света на книгите и шокиращите писма, оставени им от основателките, четирите жени се сближават, а споделените тайни за собствения им живот ги навеждат на мисълта, че може би именно приятелството е това, което им е липсвало досега…

 

ЗА ЛИЗИ ХАРИСЪН

Лизи Харисън е автор на бестселъри на „Ню Йорк Таймс“, добила популярност с тийн поредицата „Клубът на великолепните“, продадена в над 8 милиона екземпляра и задържала се над 200 седмици в класацията. Общо десет нейни книги, включващи изданията от поредицата „Монстър Хай“, са оглавявали списъка на престижния вестник.

9,90 лв.
24,90 лв.
19,90 лв.
19,90 лв.
ХИТ!
39,90 лв.
20% Отстъпка
59,68 лв.
74,60 лв.
Спестявате: 14,92 лв.
20% Отстъпка
75,60 лв.
94,50 лв.
Спестявате: 18,90 лв.
19,90 лв.
19,90 лв.
19,90 лв.
19,90 лв.
19,90 лв.