Романът на Шанел Клийтън разказва история с две повествователни линии и многолик характер. Книгата отправя поглед към миналото, към спомените за семейството, към тайните, които неслучайно скрити дълбоко под дебелата завивка на времето. Разказ за красотата и тъгата на революционна Куба, за куража, за изпепеляващата любов. Всичко това, поднесено по един завладяващ начин, с много топло чувство и писателски финес.

Хавана, 1958 г. Деветнайсетгодишната Елиса Перес е дъщеря на богат собственик на плантации за захарна тръстика. Кубинското висше общество я  предпазва от нарастващите политически вълнения в страната… до мига, в който тя не се впуска в пламенна авантюра с революционер.

Маями, 2017 г. Внучката на Елиса, писателката Марисол Ферера, е израснала с романтичните хавански истории на баба си, чието семейство е било принудено да напусне екзотичната страна по време на революцията. Последната молба на Елиса към Марисол е да разпръсне праха ѝ над родната кубинска земя.

Още с пристигането си в Хавана Марисол е завладяна от контраста между тропическата красота на града и опасния политически климат в него. Отдавна потулени семейни истории започват да излизат наяве, докато Марисол е привлечена от мъж, чиито тайни ще променят живота ѝ…

Entertainment Weekly определя книгата като помитаща любовна история и разказ за смелостта, фамилното и националното наследство, които се предават от поколение на поколение. Дейвид Еберсхоф, автор на „Момичето от Дания“, по който е създаден едноименния филм, споделя за книгата на Шанел: „Блестящ роман за пътешествията – в изгнание, в историята, във въпросите за дома и идентичността. Едно завладяващо четиво“. Романът печели и вниманието на холивудската актриса Рийз Уидърспун, която го избира за лятно четиво в литературния си клуб Hello Sunshine.

Повече за изданието: https://egmontbulgaria.com/p3401

„Догодина в Хавана“ е най-новото заглавие в импринта „Анишър“ на издателство „Егмонт“. До края на годината в издателската линия ще излязат още:

ЗА ШАНЕЛ КЛИЙТЪН

Американка с кубински произход, израснала с истории за изгнаничеството на семейството си след Кубинската революция. Автор на бестселъри на USA Today. Интересува се от история и политика, завършва Американския университет в Лондон със специалност международни отношения. Притежава магистърска степен по международна политика от London School of Economics & Political Science. Шанел Клийтън е и дипломиран юрист. Обича да пътува, живяла е на Карибите, в Европа и в Азия.

18.09.2018

12,90 лв.
14,90 лв.
19,90 лв.
24,90 лв.
24,90 лв.
19,90 лв.
14,90 лв.
14,90 лв.
19,90 лв.
34,90 лв.
19,90 лв.