Историята, вдъхновила филмовото събитие на 2018 г., излиза в обновено издание

„Смъртоносни машини“ е първата книга от едноименната поредицата на Филип Рийв, която издателство „Егмонт“ възражда близо 10 години след първата поява на заглавието на български. Изданието е изцяло обновено и вдъхновено от визията на филма за хищните градове, който тръгва в кината през декември.

След дълги години, в които Лондон се е укривал, сега той отново излиза на лов. Минути след поглъщането на ужасено малко градче младият чирак Том спасява своя идол – главният историк Тадеус Валънтайн, от изненадващо нападение на обезобразено момиче… Нищо не е ясно и сигурно в антиутопичното бъдеще на героите.

Booklist определя „Смъртоносни машини“ като книга, която читателите няма да искат да оставят заради обратите в сюжетната линия. Според The Guarding пък това е един голям и брилянтно написан роман, а от The Sunday Times добавят „феноменална“ в оценката си за „Смъртоносни машини“, като акцентират върху умелото съчетаване на противоположности – насилие и романтика, екшън и задълбочени размисли, смях и страх.

Повече за „Смъртоносни машини“: https://egmontbulgaria.com/p3435

 

ЗА ФИЛИП РИЙВ

Филип Рийв е роден в Брайтън през 1966 г. Завършва Кембриджшърския колеж по изкуства и технологии, където се зараждат неговите интереси към писането, илюстрирането, историята и актьорското майсторство. Първо работи в малка независима книжарница, а в началото на 90-те години се захваща с рисуване и става илюстратор на свободна практика. Впоследствие започва да пише романи, а дебютният „Смъртоносни машини“ е публикуван през 2001 г. С него печели наградите Smarties Gold за детска книга през 2002 г. и Blue Peter Book Award на BBC в категорията „Книга на годината” за 2003 г.

По „Смъртоносни машини“ е създаден едноименният филм с режисьор Питър Джаксън („Властелинът на пръстените“, „Хобит“, „Кинг Конг“), чиято световна премиера предстои през декември 2018 г.

12.11.2018

14,90 лв.