За гостите на тазгодишния книжен форум издателството подготвя богата палитра от събития, срещи с автори и много изненади

„Егмонт“ ще представи на книгоманите най-интригуващите си книги на 2018 г., както и най-добрите класики в портфолиото си. Книгите с мисия имат специално място в сърцето на издателството. Затова и първото събитие в програмата е посветено на тях. Юлияна Дончева, автор на „Код червено: Ботокс в ума“ и „Код червено: Моята истина за храната“, и изпълнителният директор на „Егмонт“ Велизара Добрева застават зад каузата на осъзнатия и информиран избор заедно с журналиста Антон Стефанов. Те ще потърсят истината за по-доброто бъдеще и как да го постигнем на 12 декември.

Популярният радиоводещ Симеон Колев идва с ценния „Наръчник за употреба и експлоатация на мъжа“ ден по-късно. Симо застава лице в лице с актрисата Десислава Бакърджиева в разговор без предразсъдъци за привличането на противоположностите, вечната любов, брака и за това кой е виновен, когато всичко тръгне надолу в любовта…

А когато стане дума за любов, „Егмонт“ не може да пропусне един от най-обичаните си автори – Елиф Шафак. Почитателите на книгите ѝ ще имат отново повод да си припомнят големите теми, без които Елиф не би била това, което е – автор на световни бестселъри, космополитна личност, жена, майка, защитник на правото на всеки да търси и да бъде себе си. За всички, които обожават Елиф Шафак, и за тези, които ще чуят за нея за първи път, е дискусията с Ива Екимова в последния панаирен ден – 16 декември. Тогава ще бъде представена за първи път и новата за България книга на авторката „Огледалата на града“.

Междувременно „Егмонт“ подготвя специална изненада за феновете на тийн литературата. Едни от най-любимите световни автори от този жанр ще отправят послания към българските си почитатели. Събитието ще се състои на 15 декември. Тогава е и денят, в който популярната българска двойка в YouTube Стан и Стефи ще разкрие каква е тайната на успешния тийнейджърски роман. След дискусията влогърите обещават да подаряват щедро автографи и усмивки за снимки с фенове. А последните им книги ще могат да бъдат закупени от щанда на „Егмонт“ на Панаира с подарък.

Кой каза снимки? Какво биха били книгите без магичното си приятелство с фотообектива? За онези, които имат нужда да се уверят в добрата колаборация помежду им, е срещата със създателя на проекта People of Sofia Вихрен Георгиев и с хората на големия град. Тя е на 16 декември.

Издателството запазва правото си да изненадва всички начинаещи и напреднали магьосници в рамките на цялата панаирна програма. Но е подготвило най-коледното фотопредизвикателство от света на Хари Потър, разбира се, в комплект с вълшебни награди на 16 декември. Почти сигурно е, че на щанда на „Егмонт“ ще има и фантастични животни от втория оригинален сценарий на Дж. К. Роулинг. А за да не се чувства никой застрашен от оценките в края на срока, за най-преданите фенове на Пърси Джаксън ще има преговор на материала от последните няколко „урока“, които Рик Риърдън е преподал. Заниманията по гръцка митология започват на 14 декември, в 11 часа. Закъсненията ще бъдат неизвинени.

В рамките на Панаира на книгата „Егмонт“ ще заведе читателите си и на вълнуващо кулинарно пътешествие с „Вкусът на Италия“. За прекрасните и вкусни гледки ще се погрижат уникалните фотографии на професионалистите от National Geographic, а за тайните на италианската кухня думата ще има опитният специалист Марио Монтесоро.

Най-малките почитатели на книгите също няма да скучаят с „Егмонт“. Добре дошли са в зоната на издателството в НДК по всяко време от 11 до 16 декември, за да се срещнат с любими книжки и герои. Но в късната сутрин на панаирната събота ще могат да се потопят в приказната магия с талантливата актриса от сериала „Откраднат живот“ Неда Спасова, която ще влезе в ролята на разказвач и ще прочете любими приказки на „Дисни“ от поредицата „Сладки сънища“. Никой не трябва да забравя вълшебното си настроение на Панаира, защото в неделния 16-ти декември Калинката и Черния котарак пристигат за мегачудесно парти с „Егмонт“. Ще има и специален грим за всички, които искат да се маскират като любимите герои от анимационния сериал на Disney Channel!

Пълната програма на събитията на издателството в рамките на Панаира на книгата е на: https://www.facebook.com/events/373186489922160/

Присъединете се към събитието за още подробности и новини.

10.12.2018