1: Мираж

14,90 лв.
Не е налично

НЕЙНОТО СОБСТВЕНО ЛИЦЕ Е НЕЙНИЯТ ВРАГ.

В свят, доминиран от бруталната Ватийска империя, осемнайсетгодишната Амани разполага само с мечтите си. Тя бленува за живота, който е царял преди нашествието, за свободата да пише поезия и да пътешества отвъд изолираната си луна.

Приключението, на което Амани се надява обаче, не е онова, което я намира. Тя е отведена в имперския палат, а причината за това е почти идентичната ѝ външна прилика с полуватийската принцеса Марам. Принцесата е толкова мразена, че има нужда от двойник – някой, който да се представя за нея и да бъде готов да умре в изпълнение на тази задача.

Амани няма избор. Тя е пленница, а трябва да се превърне в принцеса... Ситуация, при която дори едно погрешно движение може да стане причина за смъртта ѝ.

***

„Великолепно написано, поглъщащо четиво, което прикова вниманието, със заявка да си спечели фенове, готови да прочетат цяла поредица.“ – ALA Booklist

„Имаш чувството, че героите в „Мираж“ сякаш са съществували много преди началото на историята. Светът им е толкова богат, красив колкото и жесток. Сомая Дауд е рядко талантлив автор, а романът й - находчив, романтичен, вълнуващ дебют.“ – Вероника Рот

„Пищен, ослепителен, могъщ дебют. Сомая Дауд е автор, когото си заслужава да следите.“ – Тахере Мафи

 Автор
 Сомая Дауд
 Тип
 Фентъзи романи
 Поредица
 Мираж
 Възраст
 13+
 Корица
 Мека
 Формат
 14 x 21
 Страници
 320 черно-бели
 ISBN/Баркод
 9789542722335
Вероника Руменова Гоцева 26/04/2020

Прекрасна!Нямам думи!Нямам търпение за втората книга!Ще издавате ли следващата или я обмисляте?Защото много искам да разбера какво ще стане!

Полина Тодорова Тодорова 20/04/2021

Здравейте! Книгата е завладяваща и пристрастяваща. С нетърпение очаквам развръзката!!! Кога можем да очакваме продължението?

Галина Иванова 24/10/2022

Здравейте, попаднах на книгата случайно чак сега и се удивих каквъв пропуск съм направила. Историята е изключително завладяваща. Виждам, че има друга книга от авторката. Смятате ли да я издадете?

Егмонт България 25/10/2022

Здравейте, благодарим ви за интереса към книгата. Към момента не можем да споделим информация, но ще предадем интереса ви на издателския ни отдел. Хубав ден! екипът на ЕГМОНТ

Мария Костадинова 13/01/2023

Книгата много ми хареса и я прочетох много бързо. Надявам се да преведете и втората част. Издавате и преиздавате толкова много поредици, би било добре да завършите тази.

Добавяне на коментар:

Сомая Дауд е американска писателка с марокански корени. Родена е в Средния Запад, а детството и юношеските ѝ години преминават в местене от място на място. Както повечето писатели, започва да твори още като малка и никога не е спирала да го прави. Любовта й към книгите я завежда в университета, където учи английска литература. Решена да остане близо до тях, колкото може по-дълго, се мести на Западния бряг, където записва докторантура. „Мираж“ излиза през 2018 г. и е дебютният роман на Сомая.