„Сянка и кост“ е бестселър поредица на New York Times, обединяваща първите три романа, с които авторката Лий Бардуго разкрива „Вселената Гриша“. Великолепни, очарователни и пленяващи, „Сянка и кост“, „Престол и щурм“ и „Падение и подем“ се превръщат в абсолютен хит сред феновете на фентъзи литературата и се нареждат на челни позиции в класациите на редица престижни издания като New York Times, LA Times, USA Today. Романите на Бардуго от дилогиите „Шест врани“ (Six of Crows) и King of Scars, както и сборника с разкази The Language of Thorns, също поставени във „Вселената Гриша“, продължават успеха на „Сянка и кост“.

Книгите на авторката са преведени на повече от 35 езика, като са продадени близо 3 милиона копия в целия свят. През 2019 г. Netflix анонсира предстоящ сериал по романите „Сянка и кост“ и „Шест врани“.

Любопитна подробност e жанрът, който самата авторка измисля за своите книги, „царпънк” (tsarpunk) – фентъзи, вдъхновено от естетиката, културата, митологията, политиката и социалния строй на Русия от началото на 19-и век.

19,90 лв.
24,90 лв.
19,90 лв.
14,90 лв.
19,90 лв.
20% Отстъпка
71,60 лв.
89,50 лв.
Спестявате: 17,90 лв.
24,90 лв.
19,90 лв.
14,90 лв.
14,90 лв.
14,90 лв.

За автора:

Лий Бардуго е бестселър автор на фентъзи романи на New York Times. Тя е създателката на романите от „Вселената Гриша“. С близо три милиона продадени екземпляра поредицата включва трилогията „Сянка и кост“, дилогиите „Шест врани“ (Six of Crows) и King of Scars и сборника The Language of Thorns. Разказите на Бардуго са представени в множество антологии, включително в „Най-доброто от Tor.com“ и „Най-добрата американска научна фантастика и фентъзи за 2017“. Лий е родена в Йерусалим, израства в Южна Калифорния и завършва Йейлския университет. Преди да започне да пише, работи в рекламата като журналист и дори като гримьор. Живее в Холивуд, където понякога пее заедно с музикалната си банда.

leighbardugo.com
grishaverse.com


Отзиви за поредицата:

„Майсторско фентъзи.“ – The Huffington Post

„Абсолютно, изключително омагьосваща.“ – The Guardian

„Най-добре изграденият магически свят след „Хари Потър.“ – The Guardian

„Огнена, помитаща, вълнуваща история, която е невъзможно да бъде оставена.“ – USA Today

„Отличен избор за тийн феновете на Джордж Р. Р. Мартин и Джон Р. Р. Толкин.” – RT Book Reviews