1: Мираж

14,90 лв.
Не е налично

НЕЙНОТО СОБСТВЕНО ЛИЦЕ Е НЕЙНИЯТ ВРАГ.

В свят, доминиран от бруталната Ватийска империя, осемнайсетгодишната Амани разполага само с мечтите си. Тя бленува за живота, който е царял преди нашествието, за свободата да пише поезия и да пътешества отвъд изолираната си луна.

Приключението, на което Амани се надява обаче, не е онова, което я намира. Тя е отведена в имперския палат, а причината за това е почти идентичната ѝ външна прилика с полуватийската принцеса Марам. Принцесата е толкова мразена, че има нужда от двойник – някой, който да се представя за нея и да бъде готов да умре в изпълнение на тази задача.

Амани няма избор. Тя е пленница, а трябва да се превърне в принцеса... Ситуация, при която дори едно погрешно движение може да стане причина за смъртта ѝ.

***

„Великолепно написано, поглъщащо четиво, което прикова вниманието, със заявка да си спечели фенове, готови да прочетат цяла поредица.“ – ALA Booklist

„Имаш чувството, че героите в „Мираж“ сякаш са съществували много преди началото на историята. Светът им е толкова богат, красив колкото и жесток. Сомая Дауд е рядко талантлив автор, а романът й - находчив, романтичен, вълнуващ дебют.“ – Вероника Рот

„Пищен, ослепителен, могъщ дебют. Сомая Дауд е автор, когото си заслужава да следите.“ – Тахере Мафи

 Автор
 Сомая Дауд
 Тип
 Фентъзи романи
 Поредица
 Мираж
 Възраст
 13+
 Корица
 Мека
 Формат
 14 x 21
 Страници
 320 черно-бели
 ISBN/Баркод
 9789542722335
Вероника Руменова Гоцева 26/04/2020

Прекрасна!Нямам думи!Нямам търпение за втората книга!Ще издавате ли следващата или я обмисляте?Защото много искам да разбера какво ще стане!

Полина Тодорова Тодорова 20/04/2021

Здравейте! Книгата е завладяваща и пристрастяваща. С нетърпение очаквам развръзката!!! Кога можем да очакваме продължението?

Добавяне на коментар:

Сомая Дауд е американска писателка с марокански корени. Родена е в Средния Запад, а детството и юношеските ѝ години преминават в местене от място на място. Както повечето писатели, започва да твори още като малка и никога не е спирала да го прави. Любовта й към книгите я завежда в университета, където учи английска литература. Решена да остане близо до тях, колкото може по-дълго, се мести на Западния бряг, където записва докторантура. „Мираж“ излиза през 2018 г. и е дебютният роман на Сомая.