1: Хари Потър и Философският камък (илюстровано издание)

59,00 лв.

Животът на Хари Потър се променя завинаги на единайсетия му рожден ден, когато великан с очи, блестящи като черни бръмбари, му доставя писмо и невероятни новини. Хари Потър не е обикновено момче – той е магьосник. Едно удивително приключение е на път да започне...

 Автор
 Дж. К. Роулинг
 Илюстратор
 Джим Кей
 Тип
 Фентъзи романи
 Тип
 Илюстровани книги
 Поредица
 Хари Потър
 Възраст
 10+
 Корица
 Твърда, с обложка
 Формат
 24 x 27
 Страници
 256 цветни
 Хартия
 FSC от сертифицирана дървесина
 ISBN/Баркод
 9789542715306

Първото илюстровано издание на вълшебната класика на Дж. К. Роулинг е пълно с великолепни цветни илюстрации от Джим Кей, носител на медал „Кейт Грийнауей“. Изключително омагьосваща книга, идеална както за отдадени почитатели на поредицата, така и за нови читатели.

* * *

„Да видя илюстрациите на Джим Кей ме развълнува дълбоко. Обожавам интерпретацията му на света на Хари Потър и за мен е чест и съм благодарна, че му е дал таланта си назаем.“

Дж. К. Роулинг

* * * 

Като израз на грижа и отговорност за опазването на околната среда, тази книга е отпечатана на FSC хартия, произведена от сертифицирана дървесина от гори, стопанисвани по високоекологични и социални стандарти.

* * *

Избрани страници от книгата:

Хари Потър и Философският камък

Хари Потър и Философският камък

Хари Потър и Философският камък

Хари Потър и Философският камък

Хари Потър и Философският камък

Хари Потър и Философският камък

Хари Потър и Философският камък

* * *

Изследвайте интерактивната корица на "Хари Потър и Философският камък":

* * *

Дж. К. Роулинг е автор на поставилата множество рекорди и спечелила голям брой награди поредица за Хари Потър. Обичани от феновете по света, книгите ѝ са продадени в над 450 милиона екземпляра, преведени са на 78 езика и са превърнати в 8 хитови филма. Пише и три допълнителни издания в помощ на благотворителни кампании – „Куидичът през вековете“, „Фантастични животни и къде да ги намерим“. (в помощ на Comic Relief) и „Приказките на барда Бийдъл“ (в помощ на Lumos), както и филмов сценарий, вдъхновен от „Фантастични животни и къде да ги намерим“. През 2012 г. Дж. К. Роулинг стартира Pottermore – дигитална платформа, чрез която феновете могат да се наслаждават на нови истории за любимите си герои и да се потапят още по-дълбоко в магьосническия свят. Дж. К. Роулинг е автор и на роман за възрастни, „Вакантен пост“, като пише и криминални романи под псевдонима Робърт Галбрейт. Носител е на Ордена на британската империя за заслуги в детската литература, френски Орден на почетния легион и наградата „Ханс Кристиан Андерсен“.

Джим Кей печели медала „Кейт Грийнауей“ през 2012 г. за рисунките си към „Часът на чудовището“ от Патрик Нес. Учи илюстрация в Уестминстърския университет и след завършването си работи в библиотеката и архивите на музея „Тейт“ и Кралската ботаническа градина в Кю. След като поставя самостоятелна изложба в галерия „Ричмънд“, с него се свързва издател, като така започва работата му като илюстратор на свободна практика. Джим създава и концептуално творчество за филми и телевизионни поредици и участва в групови изложби в музея „Виктория и Албърт“ в Лондон. В момента живее и работи в Нортхамптъншър с партньора си и една спасена хрътка.

* * *

Милена Любомировна Узунова 07/02/2016

Тази книга заслужава да се прочете от малки и големи. Изданието е луксозно със страхотни илюстрации! Много увлекателна, чете се на един дъх. Препоръчвам я на всички фенове на фентъзито и приключенията.

Янко Тодоров Тодоров 23/05/2016

Изданието е прекрасно, може да накара дори дете, което не обича книгите да започне да чете. Бих искал да попитам кога се очаква и останалите книги от поредицата да бъдат илюстрирани по този начин?

Sisi Ivanova 28/05/2016

Не съм си купувала тази книга, но мисля, че челта на книгите е да обогатяват човешкия ум , като си представяме героите, а не като ни ги предоставят! Мисля, че по-добрия вариант е да си вземем истинската книга от 15 лева, същевременно да обогатим въображението си, вместо да дадем 40 лева за книга с картинки :)

Егмонт България 01/06/2016

Здравейте, г-н Тодоров, всяка есен ще излиза следваща книга от поредицата. Илюстрованото издание на "Хари Потър и Стаята на тайните" е планирано за 4 октомври 2016

Велина Костова 25/03/2020

Разкошни са илюстрованите издания!Сякаш потъваш в истински свят на вълшебствата.И най-богатото въображение да имаш пак ще се изумиш от съчетанието на талантите на художник и писател съчетани по прекрасен начин в едно произведение!Допълват се и се подсилват взаимно!Това не е просто книга,а произведение на изкуството!Обичам ги!Имам ги всичките и това са любимите книги на цялото семейство!

Петя Севдалинова Борисова 14/03/2024

Здравейте, очаква ли се нов тираж от книгите , които са изчерпани?

Станислава Бобева 14/03/2024

Здравейте, очаква ли се нов тираж на това издание?

Цветослав Велев 21/03/2024

Здравейте,очаква ли де нов тираж на това издание? И ако е да кога ще бъде. Чакам го с нетърпение също и стаята на тайните

Добавяне на коментар:
 

A post shared by Egmont Bulgaria (@egmontbulgaria) on