Единствената защита срещу СПИН!
Тънката гумичка се поставя върху еректиралия пенис преди половия акт. Еякулатът се събира в горния край на кондома – резервоарчето, и по този начин не попада във вагината.

Контрацепция

Надеждност
Правилната употреба и доброто качество са решаващи за сигурността на презервативите, която е 98%. Използвай само качествени презервативи и внимателно проверявай срока на годност, изписан върху опаковката. Начинът на поставяне е описан точно върху кутийката и е задължително преди това да потренираш поставянето му.
Недостатъци
Според някои момичета и момчета презервативите намаляват усещанията и пречат на любовната игра. Погледни го от другата страна – самото поставяне на презерватива може да се превърне в любовна игра.
Предимства
Презервативът е евтин (между 0,50 лв. и 1,00 лв.), може да се купи почти навсякъде и се използва само при необходимост. Кондомите се предлагат във всякакви размери и вариации – предлагат се и такива за хора, алергични към латекс, и момчета, които достигат прекалено бързо до еякулация. Няма здравословни странични реакции и е единствената защита срещу половопредавани болести като СПИН.