Град на бога на напастите (Е-книга)

14,99 лв.
Не е налично

Добре дошли в света на месопотамските митове, пресъздадени от гениално креативния, прелестно ексцентричен ум на Сарват Чада. Повярвайте ми, хич няма да ви се тръгва оттук!
Рик Риърдън

* * *

Тринадесетгодишният Сик иска обикновен живот – да ходи на училище през деня и да помага в дюнерджийницата на родителите си вечер. Но изневиделица се появява богът на напастите Нергал със своите демони и опустошават дома им. Прогонва ги момичето нинджа Белет, съученичка на Сик и осиновена дъщеря на богинята на любовта и войната Ищар.

Из града плъзва зараза, която покосява все повече хора. Сик и Белет решават да се изправят срещу беснеещия Нергал, който търси цветето на безсмъртието. Помага им застаряващият легендарен герой Гилгамеш, градинар в Сентрал парк.

Предстоят им не просто приключения, а героични подвизи. В един момент дори Сик се оказва в черен найлонов чувал в хладилник в моргата!

А когато измамиш смъртта, това винаги има последици...

Книга първа от поредицата ПРИКЛЮЧЕНИЯТА НА СИК АЗИЗ

 Автор
Сарват Чада
 Тип
 Фентъзи романи
 Поредица
Приключенията на Сик Азиз
 Възраст
 10+
 Формат
 EPUB3
 Страници
 360 черно-бели
 ISBN/Баркод
 9789542730637

„Разказвачът на боговете“ и автор на пет от най-продаваните поредици на The New York Times Рик Риърдън, представя романа „Град на бога на напастите“ от Сарват Чада. Книгата поставя началото на поредицата „Приключенията на Сик Азис“. Тя ни среща с тринадесетгодишния Сик, който води обикновен живот, докато не се появява богът на напастите Нергал със своите демони и не опустошава дома му. Из града плъзва зараза, която покосява все повече хора. Заедно със съученичката си Белет, която е осиновена дъщеря на богинята на любовта и войната Ищар, Сит решава да се изправи срещу беснеещия Нергал. Помага им застаряващият легендарен герой Гилгамеш – градинар в Сентрал Парк.

 „Ще има сълзи и хапливи шегички. Ще има яко момиче нинджа, колесница, теглена от гигантски котки, и демон с отвратителен дъх. Освен това ви гарантирам, че ще ви се иска това приключение да няма край. С мен определено беше така! Добре дошли в света на месопотамските митове, пресъздадени от гениално креативния, прелестно ексцентричен ум на Сарват Чада. Повярвайте ми, хич няма да ви се тръгва оттук!“ – Рик Риърдън

Книгата има номинация за най-добра юношеска литература за 2021 г. в наградите на Goodreads. Kirkus Reviews я определя като: „Епос, достоен за Гилгамеш. Чада насочва вниманието към по-малко познатата митология на Древна Месопотамия с увлекателен хумор и остроумие.“

Напишете първи своето мнение за изданието

Добавяне на коментар: