Гръцките богове на Пърси Джаксън

19,90 лв.

В тази книга синът на Посейдон обяснява как светът е бил създаден, след което представя собствената си гледна точка за това кой кой е в Античната митология. От Аполон до Зевс, Пърси нищо не премълчава...

Съпътстващо издание към поредиците „Пърси Джаксън и боговете на Олимп” и „Героите на Олимп”, книгата е написана с много хумор и изпълнена с приключения, книгата със сигурност ще помогне на младите читатели да обикнат класическите митове.

 Автор
 Рик Риърдън
 Тип
 Фентъзи романи
 Поредица
 Пърси Джаксън и боговете на Олимп
 Поредица
 Героите на Олимп
 Възраст
 10+
 Корица
 Мека
 Формат
 13 x 19
 Страници
 400 черно-бели
 ISBN/Баркод
 9789542714712

Eдин издател в Ню Йорк ме помоли да напиша каквото знам за гръцките богове. В отговор попитах:

– Става ли да е анонимно? Не искам олимпийците да ме намразят отново.

После обаче прецених, че ако напиша това, ще извърша задължителното за седмицата добро дело. Познаваш ли гръцките богове, може и да оцелееш, ако някой от тях цъфне пред теб.

Така започва книгата ГРЪЦКИТЕ БОГОВЕ НА ПЪРСИ ДЖАКСЪН, в която синът на Посейдон добавя от своята магия – нищо няма да кажем за сарказма – към класическите истории за владетелите на Олимп. Той обяснява как светът е бил създаден, след което представя собствената си гледна точка за това кой кой е в Античната митология. От Аполон до Зевс, Пърси нищо не премълчава. „Ако харесвате филмите на ужасите, кървавите бани, лъжите, кражбите, убийствата и канибализма, продължете да четете, защото за тях наистина е настъпил Златен век.“

 

Rick Riordan "владее до съвършенство изкуството да говори на съвременен древногръцки" според Аз обичам да чета детски книги. Прочетете цялото ревю на ГРЪЦКИТЕ БОГОВЕ НА ПЪРСИ ДЖАКСЪН оттук:

Posted by Егмонт Тийн on Thursday, June 18, 2015
riro-zero 12/06/2015

Наистина много яка книга, ако не сте чели поредиците ви съветвам да го направите и то веднага!

Vasil 08/07/2015

Книгата е много яка,но защо не сте я издали като оригиналната книга на английски с илюстрациите на Джон Роко?

Ivana 19/08/2015

Жестока книга! Нямам търпение да излезе "Гръцките герои на Пърси Джаксън"

Добавяне на коментар: