Ваканцията е време за фентъзи светове, вълнуващи приключенски романи и горещи романтични истории.

Лятото е вече тук, а с него идват и така очакваните планове за ваканция. А какво е една ваканция без книга? В съобщението ни днес акцент са три нови романа за тийнейджъри и три заглавия за възрастни, които препоръчваме на читателите да добавят към багажа, преди да се отправят към плажа, планината, вилата.


„Кралска мечта“ от немската писателка Яна Хох е втората част от набиращата все по-голяма популярност тийн поредица „Кралски коне“.

Поредицата е подходяща за почитателите на романтични сюжети с герои от кралско потекло и особено за младите любители на ездата, конете и конния спорт.

Първата книга – „Кралско сърце“, е бестселър в класацията на немското списание Spiegel с над 10-хиляди копия, продадени само за първите три месеца. В България романът влезе в класацията за най-продавана тийн литература на книжарници „Хеликон“.

Завръщаме се в Кавърли Грийн, за да разберем дали Грета ще се справи с разочарованието си и очакванията на другите след разкритията в „Кралско сърце“. Животът ѝ се преобръща само за ден и сега ежедневието ѝ е изпълнено с папараци, фотообективи, скандали. Само един човек е виновен за това – момчето, в което е влюбена.

„Кралска мечта“ ще се появи в търговската мрежа на 9 юли.

Вижте повече за: „Кралска мечта“„Кралски коне“ • подходяща възраст: 13+


„Сенковещица“ от Сюзан Денърд е дългоочакваната четвърта част от епичната поредица „Вещерия“.

Американската писателка Александра Бракен нарича поредицата „свят, който ще искате да обитавате завинаги“. За Робин Хоб е „като торта, пълна с любимите ви фантастични лакомства: грабеж, дуелиране, верни приятелства, предателство, магия, пиратство в открито море и романтика“.

Сафия е способна да различава истината от лъжата. Дарбата ѝ е изключително рядка и мнозина биха убили за нея, затова трябва да пази силите си в тайна. Изьолт умее да разпознава чуждите скрити чувства. Двете са свързани с обет да се пазят една друга.

След безброй премеждия Изьолт открива Сафи, но много скоро им се налага отново да се разделят. Изьолт има план, с който да я спаси, но този път ще ѝ трябва магия, много по-опасна от всяка, която е виждала. Докато древно зло се пробужда във Вещерия, Изьолт притежава силата да излекува земите, но първо ще трябва да реши на чия страна на сенките принадлежи съдбата ѝ.

„Сенковещица“ ще се появи в търговската мрежа също на 9 юли.

Вижте повече за: „Сенковещица“„Вещерия“ • подходяща възраст: 13+


„Заветът на Хоторн“ от Дженифър Лин Барнс е втора част от хитовата поредица „Игри на наследство“.

Първата книга от едноименната трилогия е изключително популярна в социалните мрежи и особено в TikTok, където има над 50 млн. гледания. По всичко изглежда, че съдбата ѝ ще последва и „Заветът на Хоторн“, която към момента е с над 20 млн. гледания и още с излизането си на български език се нареди в челните позиции в класацията за най-продавана тийн литература на „Хеликон“. Пригответе се за съспенс, вълнуващи загадки и напрежение.

Книгата ни води по следите на единствения човек, който би могъл да каже защо милиардерът Тобайъс Хоторн е завещал на една бездомна непозната цялото си богатство, вместо да го остави на дъщерите и внуците си. Ейвъри Грамс има ДНК тест, който потвърждава, че тя не е Хоторн, но загадъчни улики сочат към много по-дълбока връзка със семейството. Докато разкрива загадка след загадка, става ясно, че нищо не е такова, каквото изглежда.

„Заветът на Хоторн“ ще откриете в книжарниците.

Вижте повече за: „Заветът на Хоторн“„ Игри на наследство • подходяща възраст: 14+


„Тайната от Апамея“ е третият роман на писателката Гергана Лаптева. Историята отвежда читателя по следите на древноримска мозайка, разкривайки загадки и дълбоко пазени тайни на фона на суровата красота на Югоизточна Турция.

В центъра на сюжета са екстремният фотограф Борис и галеристката Марина, които ще се отправят към турския язовир Биреджик на река Ефрат. Местните говорят, че бойци на ИДИЛ крият плячкосаните от древните храмове на Сирия антични съкровища в тъмните води на язовира. Двамата тръгват по следата и попадат на мозайка, по-ценна от всичко, което са се надявали да открият. Пътищата им ще се пресекат и с този на Саид Ал-Карим. Търговец на шам-фъстък, роден в Алепо, бягащ от войната и разрухата в родината в търсене на нов живот за себе си и близките си.

Всички произведения на изкуството, обществени сгради, религиозни храмове, географски местности, втъкани в сюжета на „Тайната от Апамея“, са напълно реални.

„Пристрастяващо четиво, туптящо с ритъма на съвременния свят, осветен от отблясъците на миналото!“

Доц. д-р Майя Василева, Нов български университет

„Тайната от Апамея“ ще откриете в книжарниците.

Вижте повече за: „Тайната от Апамея“„Божествен аромат“„Монетата“


„Порочна любов“ от Ана Хуанг, първа книга от поредицата „Порочни истории“, излиза с логото на импринт „Уо“, запазена марка на издателство „Егмонт за романтична литература за възрастни.

Поредицата се радва на изключителна популярност в социалните мрежи, особено в TikTok, където само първата книга има над 60 млн. гледания.

„Порочна любов“ ни среща с Алекс Волков – дявол с ангелско лице и прокълнато минало. В сърцето му няма място за никого, докато е принуден да се погрижи за малката сестра на най-добрия си приятел – Ейва Чен. Ейва е свободен дух в плен на кошмари от детство, което не помни. Но независимо от тежкото си минало, тя никога не е спирала да вижда красотата в света около нея. Включително и в сърцето на мъжа, когото не бива да пожелава.

Тяхната любов не бива да се случва, защото е напът да разкрие тайни, които ще унищожат и двамата.

„Порочна любов“ ще откриете в книжарниците.

Вижте повече за: „Порочна любов“ • подходяща възраст: 18+


„Мадам Изкушение“ от Мегън Марч е втората и последна част от вълнуващата двулогия „Магнолия“. Тя проследява историята на силната и магнетична Магнолия и единствения мъж успял да спечели сърцето ѝ – дръзкия Моузес. Двамата ще трябва да се изкупят грехове от миналото, за да получат най-сетне втори шанс.

С романа авторката на бестселъри на The New York Times, Wall Street Journal и USA Today – Мегън Марч, отново доказва защо е една от най-обичаните писателки на съвременна романтична литература.

„Мадам Изкушение“ ще откриете в книжарниците.

Вижте повече за: „Мадам Изкушение“„Магнолия“ • подходяща възраст: 18+


Очаквайте още през юли от „Егмонт“:

  • За първи път у нас излиза детската поредица ИСТОРИЯТА В КОМИКС с графични адаптации на любимите истории на „Дисни“ – ЦАР ЛЪВ, 101 ДАЛМАТИНЦИ, ЛЕЙДИ И СКИТНИКА и МАЛКАТА РУСАЛКА (дата на издаване: 23 юли);
  • ФАНТАСТИЧНИ ЖИВОТНИ: ТАЙНИТЕ НА ДЪМБЪЛДОР на ДЖ. К. РОУЛИНГ и СТИЙВ КЛОУВС (дата на издаване: 23 юли).

За да получавате регулярна информация относно новите издания на издателство „Егмонт“, абонирайте се за месечния ни бюлетин тук.

Фотографии, ©:

© Mich-Pferd; www.jana-hoch.de

© www.susandennard.com

© Kim Haynes; www.jenniferlynnbarnes.com

© Георги Сивилов, 8th Colour

© www.meghanmarchmerch.com 

9,90 лв.
14,90 лв.
1,89 лв.
1,89 лв.
1,89 лв.
1,89 лв.
4,99 лв.
4,99 лв.
4,99 лв.
4,99 лв.
5,99 лв.
19,90 лв.