Посрещаме ноември с юбилеен албум на майстора Карл Баркс, събрал любимите на милиони читатели комикси за знаметия Дъкбург. Продължаваме пътешествието си в селенията на деветото изкуство с нова графична новела във вселената Гриша на Лий Бардуго. Наслаждаваме се на сладко-горчивия вкус на нов роман на Адам Силвера и се отправяме на приключение в следваща част от епична поредица на Дженифър Л. Арментаут.


В чест на 75-ия диамантен юбилей на обичания герой – чичо Скрудж, на български език за първи път се появява колекционерското издание „Завръщане в Клондайк“ с над 250 страници с някои от най-добрите истории на знаменития Карл Баркс. Сред тях ще срещнем и други любими герои като Доналд Дък, Дейзи Дък, малките племенници на Доналд –  Хюи, Дюи и Луи. Заедно ще научим повече за миналото на чичо Скрудж в комикса „Завръщане в Клондайк“, ще разберем защо един град се нарича Бъркани яйца в историята „Лавина от яйца“, как работи първото устройство за надхитряване на гномчета в „Няма да се дадем на гномчетата“ и още много други забавни приключения. Скрудж Макдък не е единственият предприемчив жител на Дъкбург. На последните страници на книгата можете да прочетете за много други бизнесмени и известни граждани.

През по-голямата част от живота си Карл Баркс се занимава с рисуване и създава историите от Дъкбург. Именно той е човекът, който прави от героите на Дъкбург сложни личности и е в състояние да създаде странични герои, също толкова характерни за неговите истории, каквито са менхирите за келтските пейзажи.

„Завръщане в Клондайк“ ще откриете в търговската мрежа от 12 ноември.

Вижте повече за: „Завръщане в Клондайк“ • цена: 59,00


„Демонът в гората“ е графична новела, предистория на хитовата поредица „Сянка и кост“ на Лий Бардуго, екранизирана от гиганта Netflix. С книгите от едноименната серия Бардуго оглавява листата на The New York Times за най-продавани автори на фентъзи романи. Те се радват на ласкави отзиви и от страна на критиката. Bustle ги нарича най-добрата магическа вселена след Хари Потър, а The Guardian – напълно, изключително омагьосващи.

Историята на Тъмнейший оживява пред очите ни с помощта на изящно илюстрираната графична творба от Дани Пендъргаст. Преди да поведе Втората армия на Равка, преди да създаде Долината на смъртната сянка и много преди да се превърне в Тъмнейший, той е самотно момче, надарено с изключителна сила. Ерик и майка му Лена винаги са бягали, без да могат да открият сигурност никъде. Те не са като другите Гриша – те са най-редките и смъртоносни от своя вид. Всяващи страх сред тези, които искат да ги унищожат, и преследвани от тези, които искат да се възползват от дарбите им, майка и син са принудени да крият способностите си навсякъде. Но понякога и най-страшните тайни се разкриват сами...

„Демонът в гората“ ще откриете в търговската мрежа от 5 ноември.

Вижте повече за: „Демонът в гората“„ Сянка и кост“ / „Вселената Гриша“ • подходяща възраст: 14+ • цена: 19,90


„Първият, който умира накрая“ от Адам Силвера оглави класацията на The New York Times, както и класации за най-продавана тийн литература във Великобритания и Австралия броени дни след публикуването си в началото на октомври. Адам спечели обичта на читателите още с романа си „Накрая и двамата умират“, който се превърна в истинска сензация в TikTok, където видеата за романа имат над 90 млн. гледания.

Орион и Валентино се срещат случайно на „Таймс Скуеър“ и веднага усещат, че помежду им има дълбока връзка. Но Отряда на смъртта се обажда само на единия от тях, за да го информира, че това е последният му ден. Никой от двамата не знае какво точно ще им донесе този ден, но са сигурни в едно – че искат да го изживеят заедно. Дори това да означава, че сбогуването ще разбие сърцата им. Разказана с присъщото за Адам Силвера горчиво-сладко чувство, „Първият, който умира накрая“ е история за силата на влиянието, което оставяме в живота на околните и засяга деликатни теми,  свързани със сексуалността (LGBTQ+) и насилието.

„Първият, който умира накрая“ вече ще откриете в търговската мрежа.

Вижте повече за: „ Първият, който умира накрая“ • подходяща възраст: 16+ • цена: 19,90


„Чистокръвни“ от Дженифър Л. Арментраут е втора част от фентъзи поредицата „Заветът“. Тя ни пренася в свят на богове, чистокръвни и полукръвни, където пред полукръвните стоят две възможности – да станат Пазители, които преследват и убиват деймони, или да служат в домовете на чистокръвните. След изключителната популярност на поредицата за възрастни „Кръв и пепел“, сега Дженифър ни потапя във вълнуващо тийн четиво. Поредицата „Заветът“ е вдъхновена от гръцката митология и пленява с динамичен сюжет, забранена любов, закачливи диалози.

Когато деймони проникват в Завета и започват да нападат учениците, божествата изпращат на помощ фурии – по-нисши създания от тях, но притежаващи силата да изкореняват всякакви заплахи за Завета, за Аполиона... и за Александра. Срещу тях се изправят зловещи чудовища, пиещи етер, и надвисва мистериозна заплаха. А когато боговете са замесени, някои решения не могат никога да бъдат отменени.

„Чистокръвни“ вече ще откриете в търговската мрежа.

Вижте повече за: „Чистокръвни“„Заветът“ • подходяща възраст: 16+ • цена: 19,90


Очаквайте още през ноември от „Егмонт“:

  • ДА СЪТВОРИМ КОЛЕДА
  • НЕВЕРОЯТНА КНИГА ЗА АКУЛИТЕ
  • НЕВЕРОЯТНА КНИГА ЗА АФРИКАНСКИТЕ ЖИВОТНИ
  • 1000 ФАКТА ЗА ДРЕВЕН ЕГИПЕТ
  • 1000 ФАКТА ЗА ДИНОЗАВРИТЕ

 

Фотографии, ©:

Carl Barks, © Disney 2022

Adam Silvera, Elliot Knight

J.Armentrout, Franggy Yanez Photography

10,99 лв.
10,99 лв.
10,99 лв.
10,99 лв.
10,99 лв.
10,99 лв.
10,99 лв.
10,99 лв.
10,99 лв.
10,99 лв.
6,99 лв.
19,90 лв.