Наближава най-вълшебното време от годината! Днес ще ви срещнем с няколко вълнуващи книги за деца, с които празничните дни ще се превърнат във време на споделеност за цялото семейство. 

„Коледен календар“ на „Дисни“ се появява за първи път на български и се радва на сериозен читателски интерес. Изданието е с впечатляващия размер 44 х 40 см и съдържа 24 илюстровани книжки с любими герои като Мечо Пух, Мики и Мини Маус, Доналд Дък, племенници му Хюи, Дюи, Луи, Цар Лъв, Елза и Анна от „Замръзналото кралство“, Маккуин и още много, много други. Всяка книжка съдържа тематична коледна история в 24 цветни страници с илюстрации (10 х 10 см). „Коледният календар“ дава възможност на деца и родители да споделят заедно удоволствието от четенето и се потопят в магията на празниците, прочитайки по една книжка всеки ден от 1 декември до Коледа.

„Коледен календар“ ще откриете в търговската мрежа.

Вижте повече за: „Коледен календар“ • цена: 39,90 лв.


„5-минутни истории за Коледа“ ще събуди празничния дух с помощта на любими „Дисни“ герои като Мики Маус, УОЛ-И, принцеса Аврора, Мечо Пух и още много други. Страниците са изпъстрени с красиви и детайлни илюстрации, с които неусетно ще се потопите в сюжета. Книгата е подходяща за ранно детско четене и семейно четене, като съдържа дванадесет истории, всяка от които може да се прочете за около 5 минути.

„5-минутни истории за Коледа“ ще откриете в търговската мрежа.

Вижте повече за: „5-минутни истории за Коледа“ • цена: 29,90 лв.


„Да сътворим Коледа“ с логото на „Дисни“ е издание, което също се появява за първи път у нас. То съдържа над 40 фигурки за сглобяване, подходящи за игра и декорация. Те ще допълнят празничната атмосфера с любимите на всяко дете герои, сред които Бел, Мечо Пух, Прасчо, Баз Светлинна година, Разбивачът Ралф. 

„Да сътворим Коледа“ ще откриете в търговската мрежа.

Вижте повече за: „Да сътворим Коледа“ • цена: 29,90 лв.


„Коледните патила на Доналд Дък“ е сред най-обичаните коледни книжки на „Дисни“, превърнали се в класика. Публикувана за първи път през 90-те, нейното завръщане се очакваше с истинско нетърпение от българските читатели. Време е отново да проследим как Доналд Дък ще се справи с коледните приготовления след пакостливата намеса на небезизвестните катерички Чип и Дейл.

„Коледните патила на Доналд Дък“ ще откриете в търговската мрежа.

Вижте повече за: „Коледните патила на Доналд Дък“ • цена: 19,90 лв.

„Сладка Коледа с Мечо Пух“ е сред най-популярните коледни книжки на „Дисни“. Книжката ни среща с Мечо Пух, който тъкмо е привършил с празничната украса и е доволен, че снегът е пристигнал навреме. Защото ако има нещо, за което си заслужава да се пристигне навреме, то това е Коледа. Но Пух е забравил да помисли за нещо. За подаръците! А какво е Коледа без подаръци и без сладък мед?

„Трудно е да се каже кой ще се зарадва повече на „Сладка Коледа с Мечо Пух“. Дали това ще са днешните деца, които ще я прочетат за първи път? Или пък това ще са родителите, помнещи книгата от детските си години и копнеещи да я споделят със собствените си деца? Едно е сигурно – на лицата и на едните, и другите, ще изгреят топли усмивки.“ – блог „Книжни криле“

„Сладка Коледа с Мечо Пух“ ще откриете в търговската мрежа.

Вижте повече за: „Сладка Коледа с Мечо Пух“ • цена: 14,90 лв.

„Коледната песен на Мики“ разказва по неповторим начин поучителната и трогателна история за самотен стар скъперник, който успява да преоткрие важността и магията на Коледа. Ебенизър Скрудж – най-богатият, най-стиснатият и най-пресметливият лондончанин, ненавижда Коледа и всички традиции, свързани с нея. Но когато призракът на Джейкъб Марли, покойния съдружник на Скрудж, се явява изневиделица пред очите му, скъперникът дори не подозира какво невероятното пътешествие във времето и спомените му предстои. Може би не всичко е изгубено за Ебенизър Скрудж и неговата Коледа?

„За децата, които тепърва ще се запознаят със завладяващата „Коледна песен“, ролите тук са поверени на героите на „Дисни“. Мики, Мини, Доналд, Дейзи и компания ще ни разкажат старата приказка по нов начин. С приятно адаптиран текст и пищни цветни илюстрации на цяла страница, „Коледната песен на Мики“ е чудесен подарък за семейно четене край елхата.“ – блог „Книжни криле“

„Коледната песен на Мики“ ще откриете в търговската мрежа.

Вижте повече за: „Коледната песен на Мики“ • цена: 17,90 лв.


„Моята първа коледна книга за лека нощ: Пес патрул“ ни потапя в света на сънищата с празнични истории за смелите кученца. Поемаме на спасителни мисии с Райдър и неговият екип, ще се сблъскаме с истинска ледена виелица и ще помогнем на Дядо Коледа да полети навреме и да раздаде подаръците.

„Моята първа коледна книга за лека нощ: Пес патрул“ ще откриете в търговската мрежа.

Вижте повече за: „Моята първа коледна книга за лека нощ: Пес патрул“ • цена: 19,90 лв.